BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.404,02
HABER /  GÜNCEL

Dövmeli provokatör tahliye edildi

Ağustos ayında tahliye edildikten sonra duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle yeniden tutuklanan Ömer Ulusoy, ikinci kez tahliye edildi.

Abone ol

Antalya'da "devlet büyüklerine hakaret, mütecaviz sarhoşluk, meskun mahalde silah kullanma, ruhsatsız silah bulundurma, görevli memura mukavemet" iddiasıyla tutuklanan ve Ağustos ayında tahliye edildikten sonra duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle yeniden tutuklanan Ömer Ulusoy, ikinci kez tahliye edildi.

Akdeniz Üniversitesi'nde 3 yıl önce yaşanan öğrenci olayları sırasında tabancayla rasgele ateş eden ve alnındaki kalıcı 'zülfikar' dövmesiyle dikkat çeken 36 yaşındaki Ömer Ulusoy, geçen 25 Mayıs gecesi Deniz Mahallesi 145'inci Sokak'ta aşık olduğu F.G.'nin evinin önünde tabancayla havaya ateş etmiş, polis merkezinde de devlet büyüklerine hakaret ettiği ileri sürülmüştü.

'Devlet büyüklerine hakaret' ve 'meskun mahalde silahla ateş etmek' suçlamalarıyla yargılanan Ulusoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, geçen yıl 25 Ağustos'ta tutuksuz yargılanmasına karar verilerek tahliye edilmişti.

Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 24 Kasım'da görülen dördüncü duruşmada mahkeme, tahliye olduktan sonraki ilk duruşmasına katılmayan ve 'kuvvetli kaçma şüphesi' oluşan Ulusoy hakkında yeniden tutuklama kararı vermişti. Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) çerçevesinde tutuklama ile birlikte hemen yakalama kararı çıkartılan Ömer Ulusoy, bekçi kulübesinde uyurken yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ömer Ulusoy, bugün görülen davanın duruşmasında tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı, dava kapsamında delillerin toplandığını belirterek, sanık Ulusoy'un tutuksuz yargılanması görüşünü dile getirdi. Sanık avukatı Ayhan Atasayar da savcının görüşüne katıldıklarını ifade ederek, duruşmalara katılma zorunluluğu getirilerek, Ömer Ulusoy'un tahliyesini istedi. Ulusoy da "Tüm duruşmalara katılacağım" dedi. Tutukluluk süresi göz önüne alınan Ömer Ulusoy'un, duruşmalara katılması zorunluluğuyla ikinci kez tahliye edilmesine hükmedildi. Duruşma, Ulusoy'un akıl sağlığına yönelik tespitlerle ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi nedeniyle 6 Nisan'a ertelendi.

KARAR YARGITAY'DA

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan 2008 tarihinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar sırasında tabancayla rasgele ateş eden ve 437 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Ömer Ulusoy'a Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi 5 yıl 9 ay hapis cezası vermiş, yerel mahkemede oy çokluğuyla alınan karar temyiz için Yargıtay'a gönderilmişti. Ulusoy, ayrıca zorla bir çekin tahsil edilmesi ve tehdit nedeni ile İzmir özel yetkili mahkemede yargılanıyor.