BIST 10.252
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,99
HABER /  SPOR

Daum oynanan oyundan memnun

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Sivasspor karşısında takım olarak iyi oynadıklarını söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Sivasspor karşısında oynayan futbolcuların bireysel ve takım olarak çok iyi olduklarını söyledi. Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral da, bireysel hatalar nedeniyle yenildiklerini belirtti.

Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında Sivasspor'a konuk olan lider Fenerbahçe, maçtan 5-1 galip ayrıldı. Maç sonrası bir değerlendirme yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, takım halinde iyi oynadıklarını belirtti.

Yedikleri tek gole üzüldüklerini ifade eden Daum, "Kendi yaptığımız bir hatadan dolayı gol yedik. Daha güvenilir defans yapmamız gerekiyor. Özellikle ikinci devrede iyi futbol oynadık. Defansta iyi organize olduk ve ilerde iyi ataklar gördük. Belki 1-2 gol fazla oldu. çünkü Sivasspor çok iyi bir takım, bizi yine de zorladı. Böyle ilk yarıdaki gibi oynarlarsa eminim Sivassphor da ilerdeki maçlarda istedikleri puanları alırlar. Şubat ayında zor maçlar bekliyor bizi. Perşembe, pazar günü; perşembe pazar günü bu ritimle devam edeceğiz. Bugünkü maç bizim için bir çıkış oldu." diye konuştu.

Eksik futbolcular nedeniyle kendileri için Sivasspor maçının çok önem kazandığını belirten Uğur Boral da, takım halinde iyi oynadıklarını ve farklı kazandıklarını söyledi.

SİVASSSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral da, maçı değerlendirmek için iyi kelimeler bulmaya çalıştığını söyleyerek söze başladı.

5-1'lik yenilginin bir anlamı olmadığını belirten Ertuğral, özellikle ilk yarıda iyi oynadıklarını ancak bireysel hatalardan goller yediklerini anlattı. Ertuğral, "İkinci yarıda tamamen konsatrasyonumuz bozuldu. Haftalardır inanılmaz bireysel hatalardan gol yiyoruz ve toparlanamıyoruz. Hep 'bir sonraki haftaya' diyoruz. Biz böyle derken lig gittikçe daralıyor. Dolayısıyla önümüzdeki hafta Denizlispor ve devamında Diyarbakır ve Manisaspor ile oynayacağımız maçlarda inanılmaz baskı altında olacağız. Çünkü bugün konsatrasyon bozukluğu yaşamasaydık puanla ayrılabilirdik diye düşünüyorum." dedi.

Sivasspor'un tek golünü atan kaptan Mehmet Yıldız da dönüm maçı olarak baktıkları Fenerbahçe maçını kazanmak için sahaya çıktıklarını dile getirdi. Mehmet, "İlk yarı başa baş bir mücadele oldu., İkinci yarı yediğimiz basit gollerle mağlup olduk. Bundan sonra önümüzdeki zorlu 3 maçlık periyodu kazanarak biraz rahatlamak istiyoruz." dedi.

Bu arada karşılaşma öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Vali Ali Kolat ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile birlikte 4 Eylül Stadı altında faaliyete geçen "Kırmızı - beyaz Köfte Piyaz" isimli lokantanın açılışını yaptı. Açılış sonrası Aziz Yıldırım'a, Vali Kolat, Sivas Kongresi'nin yapıldığı tarihi binanın gümüş işlemeli plaketini takdim etti.