BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.378,27
HABER /  POLİTİKA

CHP Çiğlide yumruklar konuştu FLAŞ

CHP Çiğli Kongresi'nde partiden ihraç edilen iki üye, milletvekilini hedef alınca olaylar çıktı.

Abone ol

CHP Çiğli İlçe Kongresi gergin başladı. Açılışta İl Sekreteri Mutlu Akpınar konuşurken Çiğli Belediye Başkanlığı seçimi sürecinde partiden ihraç edilen üç CHP Meclis üyesi Akpınar ve Divan Başkanı İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ı hedef aldı.

Kısa süren arbedeyi salona davet edilen Çevik kuvvet polis ekipleri önledi. Kongre Çevik Kuvvet'in nezaretinde devam ediyor.

İhraç edilen belediye meclis üyelerinden Önder Özdemir, Divan'ın bulunduğu yere kadar gelerek Susam'ın önünde bulunan su bardağına yumruk attı. Bu hareketin ardından salonda ortalık karıştı. Partililer arasında arbede yaşanırken Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Ortamın sakinleşmesinin ardından kongreye devam edilirken polis güvenlik ve tedbir amaçlı olarak salonda hazır kıta bekliyor. Çevik Kuvvet'in ortamı yatıştırmasıyla devam edilen kongrede iki aday yarışıyor.

İsmail Arıcı ve Ali Rıza Koçer başkanlık için yarışıyor. Elit Düğün Salonu'nda yapılan kongreye İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Selçuk Ayhan, MYK üyesi Fazıl Kayan, bazı ilçe belediye başkanları katıldı. CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Çiğli Belediye Başkanlığı sırasında yaşananlar nedeniyle kongreye katılmadı.

Hatırlanacağı gibi Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un vefatıyla boşalmasının ardından CHP'nin gösterdiği Şeref Bektaş'a karşı aday olan Metin Solak'ı AK Parti'li meclis üyeleriyle birlikte hareket ederek seçtiren Muhlis Yıldırım, Önder Özdemir, Mesut Akın CHP'den ihraç edilmişlerdi.