BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  GÜNCEL

Albay serbest Astsubay tutuklandı

Eskişehir'de gözaltına alınan iki askeri personelden Albay olanı serbest kaldı. Olan yine Astsubay'a oldu...

Abone ol

Erzurum'da Özel Yetkili Savcılıktaki ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Eskişehir'e geldi.

Kıdemli Albay Gençoğlu'nu, Arifiye Mahallesi Müftülük Sokak'taki lojmanının önünde, askeri personel ve yakınları karşıladı. Otomobilden alkışlar arasında inen Kıdemli Albay Gençoğlu personel ile tokalaşırken, bazı kişilerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

ALBAY'A KURBAN KESİLDİ

Kıdemli Albay Gençoğlu için, lojmanların önünde kurban kesildi. Herkese teşekkür eden Kıdemli Albay Gençoğlu, daha sonra lojmanına geçti.

Kıdemli Albay Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, gazetecilere yaptığı açıklamada, 27 Ocak'ta başlayan hukuk mücadelesinin Eskişehir'de sonlandığını bildirdi.

ALBAY SERBEST ASTSUBAY TUTUKLU

Müvekkilinin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına Perşembe günü intikal ettiğini anımsatan Halka, "Biz de Cuma günü Erzurum'a intikal ettik. Cumartesi saat 13.00'te Özel Yetkili savcı Osman Şanal'ın huzuruna çıktık. Hem müvekkilim hem de şu anda tutuklu bulunan astsubay. 13.00'te başlayan süreç, gece 03.00'te sona erdi. Uzun ve yorucu bir maratondu. Bunun neticesinde müvekkilimiz tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, ama maalesef diğer astsubay tutuklandı. Bu tutuklama nedeniyle müvekkilimin tahliyesine sevinemedik" dedi.

ERGENEKON İLE İLİŞKİLİ

Erol Halka, "Kendisinin zaten bu sürecin sonunda aklanacağına olan inancımız tamdı. Tahliyeyle beraber bu pekişti. Müvekkilim hakkındaki isnatlar, Ergenekon terör örgütüyle ilintili hususlar. Bununla alakalı olarak çok geniş kapsamlı soruşturma yapılıyor. Bu soruşturma içindeki birçok konu bizim tarafımızdan gayet açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Müvekkilimizin suç unsuru içinde olması asla düşünülemez. Zaten şu andaki tahliye süreci de bunun göstergesidir. Süreç devam edecek. Önümüzdeki dönemde Erzurum'a daha çokça gidecek gibi görünüyoruz" diye konuştu.

Avukat Halka, sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine, "Hassas bir süreç. Özel Yetkili Savcılıkça yürütülüyor. Süreç bütün unsurları itibariyle kapalı. Bildiğimiz şeylerin dışında bilmediğimiz konular da var. Uzun ve meşakkatli bir süreç olacak. Çok kuvvetle muhtemel İstanbul'da yürütülmekte olan Ergenekon dosyalarıyla birleştirilmesi düşünülen bir dosya. Sürecin sonunda aklanacağımıza olan inancımız tam. Müvekkilimi Eskişehir'e sağ salim getirdiğimiz için mutluyuz" cevabını verdi.