BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  POLİTİKA

AK Partili Canikliden CHPye ağır suçlama

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli CHP'ye çok sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Nerede bir çete varsa, nerede bir cunta iddiaları varsa CHP onların avukatlığını yapıyor'' dedi.

Canikli, AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yakın tarihinin önemli bölümlerinde darbe ve buna benzer iddiaların yer aldığını belirtti.

Demokrasilerde bir siyasi partinin sadece devletin ve kendisine destek veren, güç aldığı kesimin avukatlığını yapabileceğini ifade eden Canikli, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise bunun aksini yapıyor. Nerede bir çete varsa, nerede bir cunta iddiaları varsa CHP onların avukatlığını yapıyor. Sayın Baykal, bunlara 'uydurma, provokasyon' diyorsun. Olay yargıda, bir bekle araştırılsın, sonuçlansın. Ya olaylar iddia edildiği gibi doğru çıkarsa, sen ne yapacaksın ey CHP? Sayın Baykal nereye gideceksin, bu milletin yüzüne nasıl bakacaksın? İnsan bir sabreder'' diye konuştu.

Canikli, konunun yargının gözetiminde, denetiminde ve soruşturmasında olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Ortada çok şey var. Silahlar, dosyalar, binlerce evrak, bilgisayar kayıtları, CD'ler, krokiler var. Bir bekle bakalım, bir araştırılsın, sonuçlansın. Ondan sonra konuşursun. Ama niye bu acele, niye bu sabırsızlığın, korktuğun, çekindiğin bir şey mi var Sayın Baykal? Zaten yargıda olan bir sürece müdahale etmemiz Anayasa gereği yanlış. Bu ülkenin geçmişinde bu tür olaylar çok yaşandı. Bu ülke ihtilaller yaşadı. Bunu yok sayamayız, olmamış gibi davranamayız, görmezden gelemeyiz. Elbette Silahlı Kuvvetlerimizi yıpratacak, grupsal olarak sıkıntıya sokacak davranışlardan kaçınmamız, onu korumamız, saygınlığını en üst noktaya çıkarmamız gerekiyor. Ama bu durum bir yanlışlık varsa üzerine gidilmeyi engellememelidir. Herkes hukuka uymak zorundadır. Kimse bunlardan muaf değildir, kimsenin ayrıcalığı olamaz.''

KILIÇDAROĞLUNA TEŞEKKÜR
Demokrasilerde aklı başında, ne söylediğini bilen muhalefet partilerinin de olması gerektiğini belirten Canikli, şöyle devam etti:

''Ancak CHP bu görevi layıkıyla yapamıyor. AK Parti'nin görevde olduğu 7 yıldan beri ana muhalefet partisi başkanı Deniz Baykal'dan bugüne kadar Türkiye'nin bir sorununun çözümüne yönelik tek kelime duydunuz mu? Ama itiraflar var. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü gazetelerde, 'biz hata yaptık, biz millete inemedik, biz tatil yaptık, onlar milletin sıkıntılarıyla ilgilendiler, fakir fukarayı ziyaret ettiler, biz ilgilenemedik' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, biz sizin millete tepeden baktığınızı yıllardan beri söylüyoruz. Günaydın Sayın Kılıçdaroğlu, 7 yıldır neredeydin? Bugün artık çok geç. Ama bunun samimi bir itiraf olduğunu düşünmüyorum. CHP'nin gerçek yüzünü ve anlayışını gün yüzüne çıkardığı için Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Siyasi amaçlarla, kaygılarla, acaba milletten nasıl oy alabiliriz hesabı içinde bir itiraf olduğunu düşünüyoruz. Ama biz samimiyiz.''

HABUR TASFİYE GÖRÜNTÜSÜ
Nurettin Canikli, Habur'da yaşananların, aslında terör örgütünün tasfiyesinin görüntüsü olduğunu vurgulayarak, ''Hepimizi rahatsız eden o görüntüler terör örgütünün tasfiyesinin ilk işaretleriydi. Dağdan terör örgütleri gelmiş, silahlarını bırakmışlar ve teslim olmuşlar. Silahını bırakıp teslim olan terör örgütü yenilmiş, pes etmiştir. Kimin emriyle geldiğini söylerse söylesin, o söylemlerinin artık çok önemi yoktur. Bir terör örgütü bitmiş, silahını teslim etmiştir. Açılımın amacı budur. Yakın zamanda terör örgütünün Türk adaletine silahını bırakıp teslim olmalarını daha çok yaşayacağız. Herkesin için rahat olsun'' dedi.