BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,45
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan Baykala TEKEL yanıtı

Başbakan Erdoğan, "Seni asker değil Tekel işçisi götürecek" diyen Baykal'a yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Tayyip Bey, seni asker değil ama bu Tekel işçisi götürecek" diyen CHP lideri Deniz Baykal'a yanıt verdi. Erdoğan, "Bizi TEKEL işçileri iktidar yapmadı, millet yaptı" dedi.

Erdoğan TRT'de katıldığı programda TEKEL işçilerinin taleplerini de değerlendirdi. Erdoğan'ın Tekel işçilerinin durumuyla ilgili sözleri şöyle oldu:

-Tütün depolarının bir işlevi kalmadı. Yanılmıyorsam 2 veya 3 ilde kalanları bitirmek için bir organizasyon söz konusu. Toplama bakıldığında 8500 civarında Tekel işçisi görünüyor.

-Yarın itibarıyla ihbar ve kıdem tazminatları bankaya yatıyor. 2004’te bir 4C konusunu gündeme getirdik. Sendikalar o tarihte bize çok teşekkür etti. İyi niyet göstergesi olarak bunları da 4C’ye alalım dedik. İhbar kıdem tazminatı artı 4C’deki çalışma süreci. Bu adımlar atılırken 4C’ye bir isyan başladı. Bu uygulama başlarken bizi alkışlayanlar şimdi “4C’yi istemezük” diyorlar.

-Kendilerine son görüşmede dedik ki biz ihbar ve kıdem tazminatlarını veriyoruz.

- Güya ben 4C’yi bilmediğimi söyleyip bakanlarıma fırça atmışım. Ben bakanlarıma sadece şunu dedim: Kıdem tazminatına gerek duymadan devam edilebilir mi. Araştırın.

- Sendika başkanına da birkaç gün çalışalım dedim. 4C’nin içeriğinde bir değişikliğe gidebilirsek bunu yapın adımları ona göre atalım dedim.

- Bizi Tekel işçisi iktidar yapmadı. Bizi Millet iktidar yaptı. Onlar da milletin ferdidir. Onlara saygım vardır. Ama hukuk içinde.

- Şu anda biz hukuksuzluğa göz yumuyoruz. Orada yaşanan hukuksuz bir durumdur. Demokrasi adına buna biraz daha katlanalım dedik.

- Gerçekten kıdem tazminatının devamına yönelik bir imkan varsa bunu yapacağız. Ama yoksa o zaman paralarını almış olacaklar ve yeni bir süreci başlatacağız.