BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  GÜNCEL

Çilekte hormon olmaz, rahat yiyin!

İri görünümlü çileklerde 'hormon var' söylentilerinin bilgi eksikliğinden kaynaklandığı belirtildi.

Abone ol

Serin iklim bitkisi olan çilekte hormon olmasının imkânsız olduğunu belirten Ziraat Mühendisi İsmail Orman, bu ürünün döllemesinin kendinden olduğu için ilaç kullanmaya ihtiyaç olmadığını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Oymapınar beldesi Bucakşıhlar (Bucakşeyhler) köyünde 10 dönüm kapalı alanda organik çilek üretimi yaptığını belirten organik tarım uzmanı Orman, meyvenin bol miktarda A, B ve C vitamini ile kalsiyum, demir ve fosfor deposu olduğunu ifade etti. Geçen yıl 10 dönüm serasından 50 tona yakın ürün elde ettiğini belirten Orman, yabancı ülkelerden çok büyük talep olmasına rağmen, iç piyasa taleplerine cevap verebildiklerini kaydetti.

Orman, "Seramızda yetişen ürünlerimizin hepsi organik. Ürün yetişirken hiç kimyasal madde kullanmıyoruz. Halkımız maalesef iri görünümlü çilekleri görünce 'buna da hormon vermişler' diye endişeye kapılıyor. Döllemesi kendinden olan serin iklim bitkisi çilekte hormon olmaz. Bitkinin döllemesi kendinden. Yetiştirmede hiç kimyasal gübre kullanmadığımız için çileğimizin tadı çok lezzetli. Geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nden seramızda incelemelerden bulunan bir ziraat mühendisi profesörü 'hayatımda bu kadar lezzetli çilek yemedim' dedi. Çileğimiz damak tadını doğal yöntemle yetiştirmemizden alıyor." diye konuştu.
Ziraat mühendisi Zeynep Olcabay da çileğin kendinden döllemeli olduğunu, hormon kullanılmasının imkânsız olduğunu belirtti.