BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  GÜNCEL

Ankaralılar bu haberi dikkatli okuyun

Adana'da et ve eşek eti operasyonu yapıldı. Yakalanan zanlılar etlerin Ankara'ya götürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

Adana'da, at-eşek kesimi yaptığı gerekçesiyle yakalanan zanlı, etleri ayırarak kamyonetle Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.

Alınan bilgiye göre, Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliğine bağlı ekiplerin, devriye görevini sürdürürken Koza Mahallesi Koza Bulvarı'nda durdurdukları at arabasının sürücüsü Abdulkadir B. (36), ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.

Zanlının, at ve eşekleri kestikten sonra arta kalan kemik ve hayvan başlarını sulama kanalına attıklarını, etleri ise ayırarak bir kamyonete yüklediklerini söylediği bildirildi.

Zanlının kesilen etleri Mehmet D. ve soyadı öğrenilemeyen Salih isimli bir kişinin kamyonetle Ankara'ya götüreceği belirtmesi üzerine ekipler, aracın bulunması için çalışma başlattı.

Abdulkadir B'nin, plakasının sadece ilk rakam grubu belirlenen aracın etleri Ankara'da önceden belirlenen noktalara teslim edeceğini itiraf ettiği kaydedildi.

Zanlının ifadeleri doğrultusunda Ankara yol güzergahındaki güvenlik birimleri uyarıldı, at-eşek etlerinin başka kente de gönderilebileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Bu arada, kanala atılan at ve eşek kemikleri ile başlarının Yüreğir Belediyesi ekipleri tarafından toplandığı, daha sonra bölgenin ilaçlandığı ifade edildi.

Adana Tarım Müdürlüğü İl Kontrol Şube Müdürlüğünün geçen yıl aralık ayının son haftası yaptığı denetimde, YURTKUR'a bağlı bir yurt ile bir hastanede yemek ihalesini alan firmanın, yemeklerde at-eşek eti kullandığının tespit edilmiş, ardından başlatılan soruşturma kapsamında, bu firmanın Kozan'da taşımalı eğitim gören öğrencilere de yemek verdiği belirlenmiş, denetim ve soruşturma genişletilmişti.