BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.383,86
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'ten ortalığı sarsacak iddia

Bugün ortaya atılan iki iddia günmede bomba gibi düştü! İlki Poyrazköy'deki kazılarda ABD'nin parmağı olduğu iddiası;

Abone ol

Ankara’da Saadet Partisi’nin İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısına katılan gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş ABD’nin İstanbul’da dini azınlıklara “stratejik güvenlik eğitimi” verdiğini açıkladı.

Kurtulmuş, ABD İstanbul Başkonsolosluğunun dini azınlıklara “güvenlik eğitimi” adı altında valilikten bağımsız olarak eğitim verdiğini açıklayan Kurtulmuş: "Bu güvenlik eğitiminin amacını bilmek 72 milyonun hakkıdır" dedi.

ASIL KAYNAK ABD DIŞİŞLERİ

Kurtulmuş kaynak olarak ise ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı, İnsan Hakları ve Demokrasi Bürosu tarafından, Türkiye ile ilgili hazırlanan "Din Özgürlükleri Raporu" gösterdi. Kurtulmuş konuyu ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Anderholm Wiener'e sorduklarını ancak cevap alamadıklarını söyledi.

Valiliğe konuyu sorduklarını söyleyen Kurtulmuş, valilikten “İstanbul Valiliğinin 6 Ocak 2010 tarihinde yazmış olduğu cevabi yazıda aynen şöyle deniyor; 'Konu ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırma neticesinde belirtilen eğitimle ilgili olarak valiliğimizin ve il emniyet müdürlüğümüzün ilgili kısımlarına her hangi bir müracaat olmadığı gibi valiliğimizin ve emniyet müdürlüğümüzün konu ile ilgili herhangi bir ilgi ve bilgisi bulunmamaktadır” yanıtı aldıklarını söyledi.

ABD ARACININ ORADA NE İŞİ VAR?

Bunun dışında bugün Vatan Gazetesi’nden Kemal Göktaş’ın haberine göre Poyrazköy’de toprak altında bulunan silahlar için kazı yapılmadan 17 gün önce bölgede ABD konsolosluğuna ait bir araç fotoğraf çekti. Bölgede incelemelerde bulundu. Olay jandarma tarafından da tespit edildi. Jandarmaların konuşmaları iddianameye girdi. Türkiye’de bu sıcak iki gelişmenin altından ABD İstanbul Başkonsolosluğu çıktı.