BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.383,86
HABER /  GÜNCEL

Melisanın bu kez hayallerini çaldık

Küçük Melisa'yı hatırlarsınız... İşte o dünyalar tatlısı kız, solunum cihazına kavuştu ama bu kez de hayallerini çaldık!

Abone ol

İzmir'de, yılbaşı günü yatağa bağımlı 6 yaşındaki kızları Melisa'nın oksijen konsantratörü ve oksimetresinin çalınmasıyla zor durumda kalan Şanlı Ailesi, olayın ardından duygularıyla oynandığını, kendilerinin bir talebi olmaması rağmen verilen yardım sözlerinin lafta kaldığını söyledi.

Anne Deniz Şanlı, "Olayın ortaya çıkmasıyla çok sayıda kurum, kişi kapımızı çaldı. Ancak vaatlerin hepsi lafta kaldı. Fakiriz ama bizim de duygularımız var ve bununla oynandı. Yardımlarla evimiz, arabamızın olduğunu sanan bakkal bile veresiyeyi kesti. Melisa'ya bez alamayacak duruma geldik. Yaşadıklarımız çok acı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Diyaliz hastası, böbrek nakli bekleyen, malulen emekli 31 yaşındaki Şaban Şanlı'nın, Bayraklı İlçesi'ndeki evine yılbaşı günü giren hırsızlar, Tire İlçesi'nde, geçen yıl trenin çarpması sonucu beyin felcine bağlı yatağa mahkum olan 6 yaşındaki Melisa Şanlı'nın, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından zimmetlenen oksijen konsantratörü ve oksimetresini çalıp kaçmıştı.

DHA'nın Türkiye'ye duyurduğu Melisa'nın dramı, yurt çapında büyük yankı uyandırırken, aile, yardımda bulunmak isteyen kurum ve kişilerce telefon yağmuruna tutuldu.

Polis ekipleri de 150 TL'ye hurdacıya satılan cihazları araştırma sonucu buldu.

Titizlikle sürdürülen soruşturmada, evdeki kumbarada, 19 ayrı hırsızlık suçundan sabıkalı 19 yaşındaki M.A.'nın parmak izlerine rastlandı. Araştırmada, M.A.'nın, hırsızlığı, suç ortağı 31 yaşındaki Ö.A.'yla birlikte gerçekleştirdiği belirlendi.

Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takip sonucu, M.A.'yı Bayraklı Meydanı'nda, 27 hırsızlık suçundan sabıkalı Ö.A.'yı da Gazi Meydanı'nda yakaladı. Zanlılardan M.A. tutuklanırken, Ö.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ailenin çaresizliği, minik Melisa'nın yürek yakan öyküsü herkesin yüreğini sızlattı.

DHA İzmir Bürosu'na ve aileye Türkiye'nin dört bir yanından telefon yağdı. Kimi para, kimi ev eşyası yardımı yapacağını söyledi, hatta işadamı olduğunu söyleyen bir kişi ev alacağını belirterek, aileden ev aramasını istedi.

Ama aileye telefonla ulaşıp ev, yatak almak isteyen, Melisa'nın tedavi masraflarını karşılamak isteyen kişi ve kurumlar, sadece sözde kaldı.

Ulusal bir kanalda yayın yapan bir programın da aile için toplandığını belirttiği 20 bin TL'lik yardım parası, anne, baba ve Melisa'nın, İstanbul'da yayına çıkarılıp elleri boş şekilde İzmir'e gönderilmeleriyle 'gerçekleşmeyen vaat' oldu.

Aileye söz verilip yerine getirilen yardımlar ise özel bir hastanenin aileye hediye ettiği oksijen konsantratörü, iki çuval odun ve bir kutu kuru erzak oldu.