BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.515,22
HABER /  GÜNCEL

Datvinin arkadaşı vuruldu

Rize'de bir vatandaş tarafından büyütülen ayı Datvi'nin köpek arkadaşı vuruldu

Abone ol

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, doğal ortamda büyümesi amacıyla bir vatandaşa verilen ancak daha sonra geri alınan ayı yavrusunun birlikte oynadığı ''Pars'' adlı köpek vuruldu.

''Datvi'' adlı yavru ayıya doğal ortamda bir süre bakan Cemal Gülas'ın köpeği ''Pars''a Çamlıhemşin ilçesine bağlı Boğaziçi köyünde kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce tüfekle ateş edildi. 3 saçma yarası alan Pars, Cemal Gülas tarafından Çamlıhemşin'de bir veterinere götürülerek tedavi ettirildi.

Gülas, yaptığı açıklamada, köpeği Pars'ın yavru ayıya çok alıştığını belirterek, ''Datvi'nin Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce alınarak Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilmesi üzerine Pars, ormanda Datvi'yi aramaya başladı. Uzun süre geri dönmeyince aramaya çıktığım köpeğimi yaralı buldum'' dedi.

Yaşadığı köyde kaçak avcılık yapanlar olduğunu savunan Gülas, ''İnsanlar 'domuz avına çıkıyoruz' diye her şeye ateş ediyor. Köpeğim de büyük ihtimalle böyle avcılar tarafından vuruldu'' diye konuştu. Gülas, Pars'ın tedavisinin ardından kendisine teslim edildiğini söyledi.

Ardeşen ilçesinde yaklaşık 7 ay önce bulunup Valilik tarafından koruma altına alınan yavru ayı, bir süre sonra doğada bakması için Cemal Gülas'a verilmişti. Gülas'ın ''Datvi'' adını verdiği yavru ayı, ''insanlara alışmaması'' amacıyla Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce alınarak Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülmüştü.