BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.513,14
HABER /  POLİTİKA

Muhalefetten Baykala eleştiri

CHP eski milletvekili Tomambay'dan parti lideri Baykal'a ağır eleştiriler

Abone ol

CHP'de Demokratik Değişim Hareketi adına açıklama yapan eski milletvekillerinden Mehmet Tomanbay, "Ülkemizin tablosu siyaset yorgunu Baykal'ın gördüğü gibi değildir" dedi.

Tomanbay, yazılı açıklamasında CHP'nin Adana'da düzenlenen bölge toplantısının basına kapalı bölümüyle ilgili olarak Genel Başkan Deniz Baykal'a atfen bazı gazetelere yansıyan haberlere dikkati çekti.

Baykal'ın toplantıda, "(Solculuk yapsaydık daha çok oy alırdık) diyenler var. Bu çok kolay bir tespit. Keşke bu kadar kolay olsaydı. O zaman solculuk yapardık, işimiz kolaylaşırdı" dediğini savunan Tomanbay, "Bu sözler çaresizliğin, tükenmişliğin ve umutsuzluğun ifadesidir. Baykal 'o zaman solculuk yapardık' sözleriyle sosyal demokrat, sol siyasetten koptuğunu açıkça kabul etmektedir" görüşünü ifade etti.

Tomanbay, "CHP'de bahaneye, çaresizliğe ve umutsuzluğa yer olmadığını" belirterek, "Ülkemizin tablosu siyaset yorgunu Baykal'ın gördüğü gibi değildir. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar bugün sosyal demokrat, sol bir CHP'nin iyi yönetildiği zaman iktidara gelmesi için en uygun koşullardır" dedi.