BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Darbe yaptık genelkurmay başkanı bizi destekliyor!

FETÖ 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu İstanbul'daki "ana darbe" davasından flaş ifadeler yansıdı. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise bir tümgeneralden geldi.

Abone ol

İSTANBUL14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada ifade veren eski Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, darbe gecesinde tanık olduğu anları anlattı. Dava bugün diğer sanıkların ifadeleri ile devam ederken Cural'ın o gece tanık olduğu konuşma bomba.

Darbe girişimi gecesi tanık Moda Deniz Kulübü'nde düğünde olduğunu, saat 20.00-22.00 civarında generallerin olduğu masada bir hareketlenme yaşandığını söyleyen Cural, “O sırada MAK timleri geldi. Generalleri alarak fuaye kısmına götürdüler, kelepçeleyip yüz üstü yere yatırdıkları" dedi.

DARBE YAPTIK GENELKURMAY BAŞKANI DESTEKLİYOR

Daha sonra beş altı kişi bir odaya alındıklarını ifade eden Cural şunları anlattı: “Saat 03.00 gibi Fethi Alpay, bir MAK askeri ile birlikte yüzü solgun ve kelepçeli bir şekilde odaya geldi. MAK askeri, Fethi Alpay'ın kelepçesini açtı ve daha sonra odanın dışında bekleyen diğer MAK askerlere emrederek bizim de kelepçelerimizi açmasını söyledi. MAK askerleri dışarı çıktı. Bu sırada içeride silahlı kimse yoktu. Fethi Alpay, 'Biz bir grup asker olarak darbe yaptık. Genelkurmay Başkanı da bizi destekliyor. Dolayısıyla siz var mısınız, yok musunuz?' herkese bir soru sordu. General Recep Yüksel, ben ve bir kişi daha karşı çıktık. Diğerleri bir şey demedi. Daha sonra Fethi Alpay, 'fazla zamanımız yok, ben buradan ayrılacağım, kararınızı verin' dedi ve sonra tek başına odadan ayrıldı".

FETHİ ALPAY'IN GİZLİ TOPLANTISI

Tanık olarak dinlenen sözleşmeli er Mustafa Saralar da Florya Hava Harp Okulu'ndaki darbe toplantısıyla ilgili gördüklerini anlattı. Olay tarihinde okul komutanı Fethi Alpay'ın habercisi olduğunu aktaran Saralar, okuldaki Şeref Salonu'nda toplantının gerçekleştirildiğini söyledi. Gökhan Şahin Sönmezateş'ın de toplantıya katıldığını söyleyen Saralar, “Sönmezateş komutanın (Fethi Alpay) odasında tek başınaydı. Gergindi, pencereden dışarıya bakıyordu" dedi.

TELEFONLARINI DIŞARIDA BIRAKIP TOPLANTIYA GİRMİŞLER

Şeref Salonu'ndaki toplantıya giren kişilerin, telefonları kapının önündeki kürsüye bıraktıktan sonra içeriye girdiklerini kaydeden Saralar, eski Hava Harp Okulu Dekanı Ahmet Gümüş'ü ise toplantıdan önce gördüğünü ve karargahta dolaştığını, Fethi Alpay'ın da bir ara toplantıya girip çıktığını gördüğünü söyledi. 

ERLER EMİR ÜZERİNE KAMERALARI SÖKMÜŞLER

Saralar, darbe girişiminin ardından Burhan Torlak'ın karargahta bulunan kameralardan birisini arızalı diyerek söktüğünü, diğer kameraları ise, boyu yetişmediği için kendisine ve diğer askere sökmesi için emir verdiğini ve kendilerinin de söktüklerini kaydetti.