BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.402,94
HABER /  GÜNCEL

Danışman İslamcı senarist CHPli

TRT'nin tartışmalı dizisi Ayrılık'ın kadrosu da tartışma yarattı. Danışkanı İslamcı olan dizinin senaristi ise CHP'li!

Abone ol

İNTERNETHABER

Türkiye ile İsrail arasında soğuk rüzgarlar estiren TRT'nin yeni dizisi "Ayrılık", öyle tartışmalara neden oldu ki dizinin yapımcı firması bile şaşırdı. Tartışmalı dizinin danışmanlığını İslamcı yazar Hakan Albayrak yaparken senaristliğini ise koyu bir CHP'li olan Yaşar Seyman üstleniyor.

TRT'nin yeni dizisi "Ayrılık" İsrail'de büyük tepki topladı, iki ülke arasında "one minute" ile başlayan gerginlik tavan yaptı. Dizinin dün ilk bölümünün yayınlanmasının ardından, Yedioth Ahranot gazetesinin İbranice haber sitesi Ynet, diziyle ilgili geniş bir yazı yayımlayıp İsrail'in dizinin yayımlanmasından doğan "travma"yı yaşadığını iddia etti. İsrail'e neredeyse "Gece Yarısı Ekspresi" kabusunu yaşatan dizinin, kadrosu ise birbirine zıt oldukça farklı isimlerden oluşuyor.

SİYASİ DANIŞMANI İSLAMCI YAZAR

İsrail'in "tramva" benzetmesine en sert tepki ise dizinin siyasi danışmanı gazeteci Hakan Albayrak'tan geldi. CNN Türk'te İsrail'in tepkisini değerlendiren Albayrak, dizide anlatılanların Gazze'de yaşananların sadece belirli bir bölümünü yansıttığını söyleyerek, "İsrail, bunları yaparken travmaya girmiyor mu da, biz bunu yayınlayınca travmaya girmiş" dedi.

Yenişafak yazarı ve bir dönem de yazılarından dolayı hapis yatan Albayrak, dizinin yapımcı ve senaristlerini canı gönülden kutladığını söyleyerek, "Çok soylu birşey yaptılar. TRT'yi tebrik ediyorum, bu diziyi yayınladıkları için. Asıl abartılı olan İsrail'in tepkileridir, filmdeki sahneler değil. Ne münasebet, katliam sahneleri abartılı olsun. Katliamla kurulmuş bir devletten bahsetmiyor muyuz? Yani köylerde yaşlı genç çocuk ayrımı yapılmadan katledilmedi mi?" diye konuştu.

DİZİNİN CHP'Lİ SENARİSTİ
NELER SÖYLEDİ?
İŞTE AYRINTILAR...

[PAGE]

SENARİSTİ CHP'Lİ YAŞAR SEYMAN

İsrail'in kanlı Gazze saldırılarını konu alan TRT'nin yeni dizisi Ayrılık'ın senaristi ise CHP'li çıktı. NTV'de Can Dündar'ın sorularını cevaplayan, Yaşar Seyman, dizide İsrailli makamların söylediğinin aksine savaş yerine barışın konu edildiğini söyledi. Tatbikatın öfkesinin haksız olarak diziye yansıdığını iddia eden Seyman, dizinin senaryo grubu bulunduğunu söyleyerek bu gruba danışmanlık yaptığını söyledi.

YAŞAR SEYMAN KİMDİR?

Ankara Eğitim Enstitüsü’nü ve Bankacılık Enstitüsü’nü bitirdi, İş yaşamına İş Bankası’nda başladı. Bu dönemde sendikacılık faaliyetlerini sürdüren Seyman, 1983’ten bu yana BASİSEN (Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası) Ankara ve İç Anadolu bölge başkanlığını sürdürüyor. Bir dönem CHP’de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Seyman'ın yayınlanmış çok sayıda eseri bulunuyor.

"DİZİ FİLİSTİN VE AŞK HAKKINDA"

Selçuk Çobanoğlu, Ynet sitesine yaptığı açıklamada da görüşlerini yinelerken, 6 bölümlük dizinin bir Filistinli kız ile bir asker arasındaki aşkı konu edindiğini belirterek, "Dizi Filistin ve aşk hakkında" dedi.

Çobanoğlu, "İsrail'in bu şeyleri yapmadığını biliyoruz. Ancak bazen bu gibi şeyleri yapan küçük gruplar var... Çocukları öldüren, bu gibi şeyleri yapan... Biz bunları işledik, doğrudan İsrail'i değil" diye konuştu.

Dizinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı konusunda ise yapımcı, "Dökme Kurşun Operasyonu sırasında 300 çocuk öldü... Muhammed El Dura da öldü... Bu mantıklı mı" diye sordu.

Selçuk Çobanoğlu, dizinin daha önce yayımlanan bölümünün çok beğeni toplamasının ardından bu ikinci bölümün gündeme geldiğini de kaydederek, hükümetin dizinin içeriğine karışmadığını belirtti ve "Biz hükümet için değil, sadece televizyon için çalışıyoruz" dedi.