BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Carlos kararını Aralıkta verecek

Roberto Carlos, Fenerbahçe'deki geleceğine ilişkin kararı Aralık'ta yapacağı görüşmeyle vereceğini açıkladı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, sarı-lacivertli takımdaki geleceğiyle ilgili kararın, aralık ayında yöneticilerle yapacağı görüşmede verileceğini açıkladı.

Caddebostan'daki bir okulda basına kapalı gerçekleştirilen söyleşiye katılan Roberto Carlos, "2040 yılına kadar buradayım. Bir daha buraya geldiğimde sizlere Türkçe hitap edeceğim" diyerek espri yaptıktan sonra, gidip gitmeme kararının Aralık ayında yöneticilerle yapacağı toplantı sonrası verileceğini bildirdi.

Türkiye'de ilk kez bir okulu ziyaret ettiğini belirten Carlos, "İlk defa Türkiye'de bu okulu ziyarete ediyorum. Çok heyecanlıyım. Hepinizle Türkçe konuşmak isterdim. Ama zaten 2040 yılına kadar burada olacağımı için, Türkçe'yi de o sırada zaten öğrenmiş olurum" dedi.

Eğitimin önemine dikkat çeken Carlos, "Benim okumak için hiç vaktim olmadı. Sizin, sonuna kadar eğitimli gitmenizi istiyorum. Bu çok önemli. Bu yoldan ayrılmayın. Eğitiminizin sonuna kadar gidin" diyerek öğrencilere nasihatte bulundu.

FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLACAK

13 yaşından beri futbol oynadığını belirten Roberto Carlos, İstanbul'un Brezilya'ya çok benzediğini, özellikle Sao Paulo'nun İstanbul'a benzediğini ve İstanbul'un büyüleyici bir kent olduğunu söyledi. Futbol hayatı boyunca en büyük rakiplerinin Figo, Messi ve Eto'o olduğunu söyleyen Roberto Carlos, Türkiye'deki en büyük rakiplerinin de Arda ve Kayserispor'da oynadığı zamanlarda Mehmet Topuz olduğunu söyledi. Capello, Del Bosgue ve Luxemburgo'yu birlikte çalışmaktan zevk aldığı teknik direktörler olarak sıralayan Roberto Carlos, Fenerbahçe'nin Süper Lig şampiyonluğu için en şanslı takım olduğunu ve şampiyon olacağını kaydetti.

KARAR ARALIK'TA

"Neden Fenerbahçe'yi tercih ettin?" şeklindeki bir soruya ise Roberto Carlos, "Real Madrid'ten Türkiye'ye bakarken, Fenerbahçe en çok ilgimi çeken takımdı. Ayrıca benim geldiğim yılda Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması, beni buraya getiren en büyük etkendi" diye yanıt verdi.

Bir öğrencinin hakkında çıkan transfer dedikoduları ve Brezilya'ya döneceği şeklindeki haberleri hatırlatması üzerine Roberto Carlos, "Geçtiğimiz 1-2 ay içinde bununla ligli bir çok haber, gazetelere konu oldu. Ama ne Aralık'ta ne de Mayıs'ta gideceğim. Çünkü bunun kararı henüz verilmedi. Bunun kararı, Aralık ayında yönetimle yapacağım görüşmede verilecek. Ama bugün Aralık'ta gideceğime yönelik bir şey söz konusu değil. Bu karar, Aralık'ta verilecek" dedi.

KENDİNİZE HEDEFLER BELİRLEYİN

Bir öğrencinin, Galatasaray ile Real Madrid arasında oynanan Süper Kupa maçında Gheorghe Hagi ile arasında geçen bir pozisyonu sorması üzerine Roberto Carlos, "Hatırlamıyorum. Futbolda o kadar çok pozisyon var ki; bunların tümünü hatırlamak da mümkün değil zaten. Ancak Hagi, dünyanın en iyi futbolcularından biridir. Ama her pozisyonu aklımda tutamam" diye konuştu.

Söyleşi sonunda Roberto Carlos'a öğrenciler tarafından çiçek ve plaket verildi. Tüm öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Roberto Carlos, son olarak öğrencilere, "Küçük bir çocukken en çok yapmak istediğim şey, futbolcu olmak ve ünlü biri olmaktı. Tüm bunları dolu dolu yaşadım ve çok mutluyum. Siz de kendinize hedefler belirleyin ve onları dolu dolu yaşayın" şeklinde konuştu.