BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,99
ALTIN 2.447,80
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Türkiye'de bu pazar seçim olsa!

Ankette iki çarpıcı soru soruldu. 'Bu pazar seçim olsa oyunuz kime' ve 'CHP'nin başına kim geçsin.' İkisinin sonuçları da birbirinden ilginç;

Abone ol

Konsensus’un yaptığı son araştırma, Türkiye’de bugün seçim yapılsa anamuhalefet koltuğuna CHP’ye yüzde 2.9 fark atan kararsızların yerleşeceğini ortaya koydu. AK Parti ise birinci parti!

Aynı ankette CHP'nin başına kim geçsin diye de soruldu. Cevap çarpıcı: Kemal Kılıçdaroğlu

BUGÜN SEÇİM OLSA KARARSIZLAR İKİNCİ PARTİ

KONSENSUS Araştırma ve danışmanlık Şirketi anketörlerinin yönelttiği, “Bu pazar bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 18.4’ü kararsız olduğunu söyledi.

Anket kayıtlarına geçen bu oran ikinci parti konumundaki CHP’ye oy veren seçmenleri de aşan sayıda seçmene işaret ediyor. Olası bir genel seçimle ilgili cevap vermekten kaçınanların oranı ise yüzde 6.

KARARSIZLAR DAĞITILMADAN

Eylül ayının son hafta sonu gerçekleşeceği öngörülen bir genel seçimde kararsızlara ve cevap vermeyenlere rağmen AK Parti yüzde 28.8 ile birinci, CHP yüzde 15.5 ile ikinci parti oluyor.



KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA

Ve eylül ayının son pazar günü bir seçim olması ve kararsızlar ile siyasi
tercihlerini belirtmeyenlerin partilere eşit dağılımıyla ortaya çıkan tabloda
ise

AK Parti yüzde 42.7 ile ilk sırada
CHP yüzde 22 ile ikinci sırada yer alıyor.
MHP yüzde 15,6 ile üçüncü
DTP yüzde 6.8 ile dördüncü sırada

CHP LİDERİ OLARAK KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ?

[PAGE]

Konsensus’un anketinde katılımcılara “CHP’nin başında kimi genel başkan olarak görmek istersiniz?” sorusu da yöneltildi. Yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Kemal  Kılıçdaroğlu’na
gösterilen ilgi, genel başkan Deniz Baykal’ı lider olarak görmek isteyenleri ikiye katladı. Türkiye Değişim Hareketi lideri Sarıgül CHP liderliğinde üçüncü sırada kaldı.

Habertürk