BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.388,59
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ankarada domuz gribi yayılıyor

Vaka sayısı artıyor.... Ankara Valisi Kemal Önal, domuz gribi görülen okulla ilgili son gelişmeleri ve alınan önlemleri açıkladı.

Abone ol

Ankara'da domuz gribi paniği sürüyor. Dün vali tarafından en son 5-6 olarak açıklanan vaka sayısı ise sürekli yükseliyor.

Ankara Valisi Kemal Önal, sabahki açıklamasında Bilkent ilköğretim okulunda tespit edilen domuz gribi vakası ile son bilgileri vermiş;. 'Domuz gribi görülen sınıftaki öğrenciler ve bunlarla temas etmiş olması muhtemel kişilerin barındığı 59 evde tarama yapıldı, 9 vaka tespit edildi' demişti.

Valiliğin öğleden sonra saat 16.00'da yaptığı açıklamada ise vaka sayısı 15'e yükseldi. Şüpheli vaka sayısının ise 31'e ulaştığı belirtiliyor.

Saat 17.18'de Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise vaka sayısının 16 olduğu; bunlardan 13'ünün ise öğrenci olduğu duyuruldu.

DİĞER OKULLARLA İLGİLİ SORUN YOK

Hasta ve temaslılarının takiplerinin titizlikle sürdürüldüğü, diğer okullarla ilgili herhangi bir sorun bulunmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hastalığın belirtileri, mevsimsel grip belirtilerine benzerdir. Bunlar, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme ve yorgunluk gibi belirtileri içermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilmektedir. Bu belirtileri taşıyanların en yakın sağlık ocağına başvurması önem taşımaktadır.

Pandemik A (H1N1) virüsünün de yine mevsimsel griple aynı şekilde yayıldığı düşünülmektedir. Grip virüsleri insandan insana öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır. Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın kağıt mendil veya peçete bulundurmak gibi basit tedbirlere uyması ve çocuklarını eğitmesi bir çok problemi önleyecektir.

Sağlık Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde H1N1'den korunma yollarını içeren afiş ve broşürlerin tüm okullara dağıtımını yapmıştır. Bunun yanında önümüzdeki hafta içinde de tüm okul müdürlerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek bir salonda söz konusu hastalık konusunda bilgi verilecektir."