BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.383,86
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrenciyi yerin dibine sokan ceza

Eğitim yuvasında öğrencinin onurunu iki paralık ettiler. Öğretmen herkesin içinde öyle bir ceza verdi ki..

Abone ol

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir ilköğretim okulu öğrencisinin bütün öğrenciler ve öğretmenleri önünde 'eşek gibi anırma' cezasına çarptırıldığı iddia edildi.

Olayın duyulması üzerine Müdür B.Ö. hakkında başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Olayın bir başka tuhaf boyutu daha var. İki eğitim sendikası aynı konuya iki farklı açıklama yaptı..

Alınan bilgiye göre, 4. sınıf öğrencisi H.T'nin yaramazlık yaptığı iddiasıyla Okul Müdürü B.Ö. tarafından tören sırasında mikrofondan 'eşek gibi anırma' cezasına uğramasıyla ilgili olarak öğrencinin ailesince yapılan şikayet, işleme konuldu.

MÜFETTİŞLER DİNLEYECEK

Müdür B.Ö. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği iki müfettiş, ilçeye gelerek incelemelerine başladı. Müfettişlerin, öğrencinin yanı sıra babası Mustafa T. ile söz konusu ilköğretim okulunda görevli öğretmen ve öğrencilerle de görüşecekleri öğrenildi.

Bu arada, olayla ilgili açıklamada bulunan Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen yetkilileri, farklı görüşleri dile getirdi.

EĞİTİM BİR SEN ELEŞTİRDİ

Eğitim Bir Sen'in bağlı olduğu Memur Sen'in Salihli İlçe Temsilcisi Yasin Uğurtay, gazetecilere, ''Bir öğrenciyi anırtmaya kalkışan ve herkesin önünde tokatlayan biri, asla yöneticilik yapamaz, yaptırılmamalıdır'' dedi.

ÖĞRETMENİ HANGİ SENDİKA SAVUNDU?

[PAGE]

ÖĞRETMENLİK AYAKLAR ALTINA ALINIYOR

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Salihli Temsilcisi Mehmet Kocatürk ise bir öğretmen ve idarecinin kolay yetişmediğini belirterek, şu görüşleri savundu:

''Bu tür olaylar, Salihlimizde sadece Misak-ı Milli İlköğretim Okulu'nun sorunu olmaktan çıkmış, özellikle çeşitli illerden göç etmiş vatandaşlarımızın çoğunlukta bulunduğu diğer okullarda da her geçen gün artarak devam etmektedir. Burada çalışan öğretmen arkadaşlarımız yanlış anlaşılma kaygısı yaşamakta, çocukların yanlış hareketlerine ya göz yummakta ya da bu olayda görüldüğü gibi uyardığı zaman başta siyasi kişiler aracılığı ile de baskı altında kalmaktadır. Değerli okul müdürümüzün, bu şekilde bir eylemde bulunmadığı kendince ve orada çalışan personelce doğrulanmaktadır. Bu ve benzer olaylarla kutsal mesleğimizin ayaklar altına alınmasına, Türk Eğitim-Sen olarak yeter diyoruz.''

İŞTE O ŞOK İDDİA

İddiaya göre, Manisa'nın Salihli ilçesindeki bir ilköğretim okulunun müdürü B.Ö, 4. sınıf öğrencisi H.T'yi (9), İstiklal Marşı töreni sırasında sessizliği bozduğu gerekçesiyle yanına çağırmış, mikrofonu uzattığı öğrencisinden ''eşek gibi anırmasını'' istemişti.

H.T'nin bu isteği geri çevirmesi üzerine B.Ö'nün, önce öğrencisinin ayağına bastığı, sonra ensesine tokat atıp yerine gönderdiği ileri sürülmüştü.