BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Bir vahşet haberi de Bursadan

Türkiye'yi sarsan vahşi cinayet haberlerine bir yenisi Bursa'da eklendi. Cinayet ve cinayet sonrası yaşananlar tüyler ürpertti.

Abone ol

24 yaşındaki Seyhan'ı öldürüp, başkasının mezarına gömdüler. Üzerine de çam diktiler.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Yenice Beldesi'nde geçen ocak ayında meydana gelen olayda, ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Seyhan Zafer, jandarmaya gelen bir ihbar üzerine 36 gün sonra Yenice Belediye Mezarlığı'nda, 2001 yılında ölen Müşteba Demir'in kabrine gömülü olarak bulundu.

Üzerine 4 çam fidanı dikilen mezardan çıkartılan Seyhan Zafer'in, av tüfeği ile göğsünden ve kasığından vurularak öldürüldüğü saptandı. Cinayet şüphelisi olarakjandarma tarafından gözaltına alınan Samet Güneş ve Rıdvan Yaşıtsoy tutuklanırken, Erhan Kaçar, Ali Çetin, Erdal Güneş, Bahtiyar Kayıhan, Bilal Aydın ve Bekir Şahin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

ÖLDÜRÜP BAŞKASININ MEZARINA GÖMDÜLER

Haklarında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Rıdvan Yaşıtsoy, Samet Güneş ile tutuksuz sanıklar Erhan Kaçar ve Bahtiyar Kayıhan'ın yargılanmasına devam edildi. Rıdvan Yaşıtsoy, verdiği ifadede cinayet gününü anlattı. “Seyhan ile Ali arasında daha önce bir kavga nedeniyle husumet vardı” diyen Yaşıtsoy, şöyle devam etti:

“Olay akşamı, ben, Ali, Seyhan ve Erhan otomobille gezmeye çıktık. Birlikte alkol aldık. Daha sonra Edebe yoluna girdik ve Ali arabayı kenara çekti. Biz araçtan inip biraz uzaklaştık. Ali ile Seyhan araçta konuşuyorlardı, daha sonra onlar da indi. Aralarında kavga çıktı. Seyhan tüfeğin namlusundan tutuyordu. Tartışma sırasında silah ateş aldı ve Seyhan vuruldu. Biz de yanlarına gittik. Bir süre sonra Seyhan öldü. Ali, birlikte bir plan yapmamızı istedi. Oturup plan yaptık. Seyhan'ı bagaja koyup, bizim evden kazma ve kürek alarak, cesedi Yenice mezarlığında bir mezara gömdük. Sonra da üzerine çam fidanı diktik.”

Seyhan'ı vuranın Ali olduğunu öne süren Rıdvan Yaşıtsoy, olaydan sonra verdikleri ifadelerde, Ali'yi kurtarmak için yalan söylediklerini, ancak onun suçu kendilerine atarak firar ettiğini söyledi. Diğer sanıklar, cinayetle ilgilerinin bulunmadığını belirtti.

ANNE VE BABA İKİNCİ KEZ YIKILDI

Duruşmayı izlemek için adliyeye gelen Seyhan Zafer'in yakınları, sanığın soğukkanlı bir şekilde anlatması karşısında şoke oldu. Duruşma çıkışında yakalarına çocuklarının fotoğrafını takan baba Hikmet ve anne Dürdane Zafer ile yakınları, Adliye'yi üzüntü içinde terk etti. Adliye çıkışında konuşan anne Dürdane Zafer, 36 gün boyunca kayıp olarak aradıkları çocuklarının cesedi ile karşılaştıklarında yıkıldıklarını, sanığın ifadelerini duyunca ikinci kez aynı acıyı yaşadıklarını söyledi. Dürdane Zafer, “Evine dönmesini beklerken, mezarlıkta gömülü olarak cesedini bulduk. Gerçek suçlunun bulunup cezalandırılmasını istiyorum. Bize bu acıları yaşatanların yüce adalet karşısında hak ettiği cezayı almalarını istiyorum” dedi.