BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Mecliste çete kavgası çıktı!

TBMM komisyonnuda CHP'liler ile Devlet Bakanı Bağış arasında sert tartışmalar yaşandı. Zübeyir Kandıra o tartışmayı yazdı..

Abone ol

Zübeyir KINDIRA
İNTERNETHABER
ANKARA-
TBMM Uyum komisyonu'nda AB ilerleme raporu ele alınırken, CHP'li üyeler ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış arasında 'çete' kavgası çıktı. CHP'liler Bakanın üzerine yürüdü. Ama olay büyümeden önledi. CHP'liler toplantıyı terk etti.

Bağış'ın bugün gazetelerde yer alan 'Türkiye'de çetelerle dayanışma içinde olan muhalefet partileri var' sözleri, bugün toplanan AB Uyum Komisyonunda tartışma çıkarttı. CHP'li Onur Öymen ve Algan Hacaloğlu Bağış'ın bu sözlerini geri alarak özür dilemesini istediler. Komisyon Başkanı Yaşar Yakış gündemde böyle bir konnunu olmadığını söyledi, ancak Bakan Bağış yanıt vermek istediğini söyledi.

Bağış hatadan dönmek bir erdemdir. Herkes erdemli olmalıdır... diye başladığı sözlerine muhalefetin hata yaptığını çetelerle destek olunmaması gerektiğini belirterek devam edince ortalık karıştı.

CHP'li üyeler "Utan utan... Bu söylediğniden utan. Nasıl böyle bir şey söyleyebilirsin" diye bağırarak Bakana doğru yöneldiler. Bağış da Baykal avukatı olmadığını söylemedi mi? Çetelere destek olmadınız mı?... sözlerini sarf edince CHP'liler "Haddini bil böyle konuşamazsın" diye bağırdılar.

Dışarı çıkmak üzere olan Hacaloğlu dönerek Bakana doğru yürüyerek gitmek isteyince, diğer milletvekilleri araya girdi. Bu arada Bağış, "Benim ağızımdan CHP lafı çıkmadı siz niye alındınız?" diye sordu. MHP'li Osman Çakır ayağa kalkarak, "Ne yani MHP'yi mi kastediyorsunuz?" diyerek toplantıyı terk etmek istedi. Ancak Bağış, Meclis dışındaki bazı partileri kastettiğini, bu partilerden bazılarının Başkanları ve üyelerinin çete davasından tutuklu olduğunu hatırlattı.

Çakır yerine otururken gerilim büyümeden sona erdi.