BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rektör Okudandan sıcak sohbet

Selçuk Üniversitesi Rektörü Okudan, Senato Toplantısı’nın ardından meslek yüksekokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Abone ol

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Hadim Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen Senato Toplantısı’nın ardından meslek yüksekokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

İlçede ve üniversitede yaşadıkları sıkıntılara ilişkin öğrencilerle sohbet eden Okudan, “Sizlerin huzurlu bir ortamda eğitim görmesi için üniversite yönetimi olarak durmadan çalışıyoruz. Siz de kendinizi her alanda geliştirin ve başarılı olmak için gayret edin. Azmin önünde durabilecek hiçbir engel yok. Öğrencilerim mutlu ise ben de mutluyum.” dedi.

EN BÜYÜK SORUN KALACAK YER

Okul bahçesinde öğrencilerin tek tek elini sıkan Rektör Okudan, yaşadıkları sorunları kendilerinden dinlemek istediğini söyledi. İlçede en çok kalacak yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “Hadim küçük olmasına rağmen oldukça sevimli bir Anadolu şehri. Özellikle havası ve doğası birçok yere göre bulunmaz nitelikte. Üniversitenin imkanları da oldukça üst düzeyde. Ancak burada yurt olmadığı için kalacak yer bulmakta zorlanıyoruz.” dedi.

Sorunların bilincinde olduklarını belirten Rektör Okudan ise, “Yerel yönetimlerle işbirliği yaparak bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Halkın da bu konuda desteğine ihtiyacımız var. İlçe belediyeleri ile ortak çözüm önerileri oluşturuyoruz.” dedi.

SICAK SOHBET

Okul bahçesinde öğrencilerin gitar eşliğinde söyledikleri şarkılara da eşlik eden Rektör Okudan, “Hadim Meslek Yüksekokulumuz en huzurlu ve başarılı okullarımızdan birisi. Size hem rektörünüz hem de ağabeyiniz olarak en büyük tavsiyem kendinizi geliştirin ve başarılı olmak için gayret edin. Başarı için çekilen emekler bir gün mutlaka karşılık buluyor. Buna inanın ve hiçbir zaman yaşamınızda umutsuzluğa yer ayırmayın.” dedi. Öğrenciler Rektör Okudan’la fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştı.

“ÜRKEREK GELİP AĞLAYARAK GİDİYORLAR”

Selçuk Üniversitesi Hadim Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Durmuş Ali Ceylan ise değişen ve değiştiren üniversite sloganıyla gelişmeye devam edeceklerini belirterek, “Hadim’e öğrencilerimiz ilk gelişlerinde ürkerek geliyorlar. Ancak ayrılmak istemiyorlar ve ağlayarak gidiyorlar. 550 öğrencimize huzurlu bir ortamda eğitim vermek için çabalıyoruz. Bir takım sorunlarımız elbette var ancak bugün meslek yüksekokulumuz Türkiye’deki diğer meslek yüksekokulları ile kıyaslandığında oldukça iyi bir yerde sayılabilir. Bu anlamda bize destek veren herkese sonsuz teşekkür ederim.” dedi.