BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Da Vinci heykeline saldırı

Lüleburgaz'da yeni açılan sanat atölyesinin girişine yapılan da Vinci'nin önemli sanat eseri Altın Oran parçalandı.

Abone ol

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Güzel Sanatlar lisesi ressam-heykeltraş Mehmet Latif Sağlam, ressam eşi Nejla Taysun Sağlam ile yakın arkadaşları emekli resim öğretmeni Mehmet İlke Devrim tarafından açılan sanat atölyesinin girişine Leonardo da Vinci'nin ünlü Altın Oran figürü heykeli yapıldı.
Heykelden rahatsız olan mahalleli tarafından defalarca tehdit mesajları alan öğretmenler, tepkileri dikkate almayınca gece yarısı kapıya bırakılmış paket buldu.
Bomba süsü verilmiş paketin içinden çıkan dışkıyı çöpe atan Mehmet Latif Sağlam ertesi sabah atölyeye gittiğinde kötü bir sürprizle daha karşılaştı.
Günlerdir emek verip uğraştığı ‘Altın Oran’ figürünü anlatan rölyefi paramparça edilmişti.
Yaşadığı şok karşısında polisi arayan Mehmet Latif Sağlam tutanak tutturarak şikayetçi oldu.Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Rölyefi yapan Sağlam, olayı “çirkin saldırı” diye nitelendirerek, “Yıllar öncesinden heykele tüküren insanlar, zamanında gerekli tepkiler gösterilmediği ve heykel gerekli çevrelerce doğru ifade edilmediği için bu sefer saldırı farklı bir şekilde kendini gösterdi. Bu, çirkin bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanları kınıyoruz. Yılmadan sanat üreteceğimiz ve ürettiklerimizi insanlarla paylaşmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğimiz herkes tarafından iyi bilinmelidir. Bu rölyefi de yeniden en iyi şekilde yapacağım” dedi.
Bu olayın son günlerde Türkiye'deki mahalle baskısı konusunu da ne yönde etkileyeceği merak konusu.




Kaynak : Hürriyet