BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Karayalçından iki bomba!

CHP'nin Ankara adayı Karayalçın elinde bomba projelerin olduğunu ileri sürdü. Gökçek'in iddialarına yanıt verdi.

Abone ol CHP Ankara Büyükşehir adayı Murat Karayılçın, fakir ailelere 600 YTL'yi garanti etti. 25 bin kişiye de iş sözü veren Karayalçın, toplam 3 milyar dolarlık projelerinin olduğunu savundu.

TV 8'de canlı yayınlanan Erkan Tan ile Başkent programına konuk olan Murat Karayalçın projelerini ve Gökçek'in borç iddialarına cevap verdi.

Önce kendi hesaplarını versinler. Borç ve kredi arasında farklılık var. Ankara tarihinin en büyük proje paketini uyguladım. Toplam bedeli 2.5 milyar dolardı.

1.9 milyar dolar kredi ve tahvil borcu devrettim

Ben ayrılırken 1.9 milyar dolarlık bir kredi ve tahvil paketi devredildi. 1 milyar doları toplamda 23 km'lik raylı sistemdir bir. 660 milyon doları pis suyu ve yağmur suyu birbibirinden ayıran kanal projesidir.

300 milyon dolarla Aşti, Altınpark, doğalgazın yaygılaştırılması, Çay yolunun alt yapısı, Batı Kent'in alt yapısı, Mamak köprüsü, Dikmen Vadisi'nin 1. aşaması bütün bunlar 1.9 milyar doların içinde.

Gökçek 15 yılda 20 milyar dolar gelir elde etti

Ben ödemem denebilir mi? Türkiye'nin yönetim sürekliliği vardır. Su için büyük bedeller tahsil edildi. Doğalgaz, metro, Ankaray, otobüs gelirleri olmak üzere 15 yılda toplam gelir 20 milyar doların üzerindedir.

Doktor reçetesi gibi

Ne kadar harcandığını bilmiyoruz. Geride kalan yüzde 20'yle bile ödenmesi mümkün iken ödenmiyor. Ödenmemiş miktarları başka amaçlar için kullanıldı mı bilmiyoruz. Ankara'nın bütçesi doktor reçetesi gibi. Metro sıkıntısı varken havaalanı yolu gerekli miydi?

Ankara'da vergi gelirlerinin yüzde 5'i belediyeye kalıyor. Sonunda ne yapıyorsun? Havası suyu kirletilmiş bir kent. Renkli kokulu bir suyu var. 18 Aralık'ta havada kirlilik oranı 5070 çıktı.

Gökçek diyor ki "metro işi Ulaştırma Bakanlığı'nın işi." Doğalgazın satışına karşıyım. Seçildikten sonra Botaş'a borcu ödeyeceğim. Alternatifi olmayan ürün ticarileştirilemez. Başbakan nezdinde geri alınması için çalışacağım.

İki bomba proje

İki bomba projeyle geliyorum. Bunlardan biri hemşerilik geliridir. Ayda 600 YTL'lik yaşam çizgisini ayrım yapmadan taahhüt ediyorum.

Bu şekilde Ankara'da 90 bin aile saptanmış. Bu aileler 600 YTL'nin ne kadar altında ise ben kapatmayı taahhüt ediyorum. Yoksulluğu yasaklıyorum. Yıllık 350 milyon dolarlık bir maliyeti var. 25 bin kadın ve genç engelli için istihdam yaratacağım. Bedeli de 120 milyon dolardır.

Gerede suyu getirilecek

Kızılırmak suyu temizlenecektir. Madem ki getirildi şimdi arıtılacaktır. Gerede'nin suyunu Ankaraya'ya taşıyacak Işıklı barajı yapılacak. Kızılay Çay yolu, Batıkent Sincan ve Keçiören Tandoğan metroları tamamlanacaktır. Bunların projeleri de 2.5 milyar dolar.

Denetimin en üst düzeyde yapılmasını taahhüt ediyorum. Yollar kaça çıkıyor Ankaralı öğrenecek. Malvarlığımı sürekli 24 saat internette izleyebilecekler. Türmap'a başvurup harcamalarımızı denetleteceğiz.

Makam hırsım yok

AK Parti'ye oy verenlerden de oy istiyorum. Sağ partilere oy veren hemşehrilerime sesleniyorum. Ankara birlikteliği inşa edelim.

Sosyal demokratların birleşmesi için Dışişleri ve Başbakan yardımcılığını bıkraktım. Makam hırsı olan birisi bunu yapmaz. Ben PKK ile mücadelede en ileri sonuçlar elde etmiş Başbakan yardımcısıyım. MGK'da 2 yıl üyelikte bulundum.