BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Yargı da siyasetçilere özendi

Yüksek yargıda yaşanan karşılıklı tartışmalar Ankara'da nasıl karşılandı. İlginç yorumlar var...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Yüksek yargıda yaşanan tartışma ve karşılıklı suçlamalara siyasetçilerin bakış açısı netleşiyor. AKP'liler Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan yana tavır alırken, muhalefet partileri ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, "tartışmanın şık olmadığı" noktasında birleşiyorlar.

TBMM'de Cuma namazı sonrasında habercilerin konuya ilişkin sorularına yanıt veren TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Bu tartışmayı doğru bulmuyorum. Hoş karşılamadım. Yargıda böyle tartışmalar olmaması gerekiyor" dedi.

SİYASETÇİLERE ÖZENDİLER

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, "Siyasetçilere özendiler galiba" demekle yetinirken, AKP Grup başkanvekili bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili osman Paksüt ve 8 üyenin yaptığı açıklamanın siyaset yapmak olduğu suçlamasında bulundu ve "Anayasa mahkemesi'nin net bir kararı varken, Danıştay böyle bir karar almamalıydı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili hakkı Süha Okay ise; Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın; Başbakan Erdoğan'ın ardından Erdoğan'ı onaylarcasına açıklama yapmasını yadırgadığını belirtti. Okay, Kılıç'ın istifasına ilişkin bir soruya ise ; "İstifa edip etmeyeceği kendi bileceği iş ama gereğini yapması gerek" diye konuştu.