BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmaydan şarap tepkisi

Genelkurmay Başkanlığı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in başlattığı polemiğe tepki gösterdi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in başlattığı polemiğe tepki gösterdi. Erdil, Org. Hilmi Özkök'le dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu arasında yaşanan şarap diyaloğunu dile getirmiş bunun arkasından Özkök ile Erdil arasında bir şarap polemiği başlamıştı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bazı eski komutanların yaptığı açıklamalarla ilgili, “Gerçek anlamda hiç kimseye tam yarar sağlamadığını düşündüğümüz bu şekildeki haberlerin ve yorumların medyada yer almasından Türk Silahlı Kuvvetleri olarak üzüntü ve rahatsızlık duyuyoruz” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ve Deniz Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil'in gazetelerde çıkan açıklamalarından rahatsız olduğu dile getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nda haftalık basını bilgilendirme toplantısında Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve Emekli Oramiral İlhami Erdil'in açıklamaları gündeme geldi. Gazetecilerin soruları üzerine Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, “Bu konuda çıkan haberler kimseye yarar sağlamayacaktır. Bu tür haberlerin medyada yer almasını Türk Silahlı Kuvvetleri olarak üzüntüyle karşılıyoruz” dedi.