BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,84
ALTIN 2.431,08
HABER /  POLİTİKA

Üç ilde AKP-CHP düellosu

CHP, İstanbul'u almak için bomba bir adayın peşinde. AK Parti ise İzmir için flaş isimlerle görüşüyor. İşte son durum;

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- AKP ile CHP arasında kıyasıya yarışın olacağı yerel seçimlerde üç merkez hem yarışın kaderini belirleyecek hem de asıl çekişme bu üç merkezde olacak. Ankara, İzmir ve İstanbul her iki partinin de temel hedefi.

ANKETLER VE HESAPLAR

Ankara'da Murat Karayalçın'ı aday olarak açıklayan ve anketlere göre yüzde 32'nin üzerinde görülen oy oranı ile AKP'nin yüzde 40'lar civarındaki oy oranını yakalamaya çalışacak CHP, İzmir'de ise rakibi ile arasında yüzde 10'lar civarındaki farkın kapatılmaması için çaba haracayacak. Ancak İzmir'de henüz aday belirlemeyen CHP, mevcut başkan Aziz Kocaoğlu ile yola devam etmek ile flaş bir isim bulmak arasında kaldı.

İSTANBUL'DA BOMBA ADAY OLABİLİR

Bu iki partinin asıl kavga alanı istanbul olacak. Burada da Ankara'da olduğu gibi AKP bir adım önde. Ve AKP Kadir Topbaş ile yola devam edecek. Ancak CHP daha aday açıklamadı. Bunun nedeni ise tüm Türkiye'de bomba etkisi yapacak ve İstanbul'u kendisine kazandıracak bomba bir ismin peşinde olması. Baykal'ın kafasında bulunan bu ismin adaylığı kabul etmemesi halinde Baykal, diğer alternatiflere yönelecek.

BAŞBAKAN İZMİR'İ DÜŞÜNÜYOR
CHP'nin hedefi, elindeki İzmir'i kaptırmamak; Ankara ve İstanbul'da ise; AKP'yi yakalayıp geçmek. AKP ise Ankara ve İstanbul'da rahat kazanacağını hesaplayıp, İzmir'i ele geçirmenin hesaplarını yapıyor. Erdoğan, Taha Aksoy, Cemil Şebboy, Nükhet Hotar gibi isimler arasında İzmir için seçim yapabileceği gibi bu isimlerin dışında ve kimsenin beklemediği bir ismi aday yapması da sürpriz olmayacak. Erdoğan İzmir'i kazanmak için İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı da listesindeki alternatif isimlerden biri olarak değerlendiriyor. Adnan Menderes'in aynı ismi taşıyon torunu ise siyasetten uzak bir isim olarak adaylık için yapılan önerileri geri çeviriyor.