BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Binbin surat 9 yıl sonra

9 yıldır şekilden şekile giriyordu. Katil zanlısı kaçtığı süre içinde 5 il değiştirdi. Geç de olsa polisin elinden kaçamadı.

Abone ol 9 yıl sonra yakalanan cinayet zanlısı âdam, polisleri görünce "burası son noktaymış" dedi

Alınan bilgiye göre, 4 Temmuz 1999 tarihinde, Levent Mahallesi 20. Sokak'ta, düğünde fazla gürültü yapıldığı gerekçesiyle çıkan kavgada Serdar Alboğa'yı (36) tabancayla öldürdüğü belirlenen Hıdır Y'nin (50) yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonuç verdi.

''Kasten adam öldürmek'' suçundan Adana Nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesince ve ''sahte çek düzenlemek, dolandırıcılık ve adli mercileri iğfal'' suçundan Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince gıyabi tutuklama kararlarıyla aranan Hıdır Y'nin yakalanması için Mersin ve Antalya'da çeşitli operasyonlar düzenlendi, ancak zanlı kaçmayı başardı.

Konya'dan Adana Asayiş Şube Müdürlüğüne atanan Sabit Akın Zaimoğlu'nun talimatları doğrultusunda, zanlının yakalanması için özel ekip kuruldu. Bu süre içinde çeşitli illerde istihbarat çalışmaları yapan ekipler, olayla ilgili her türlü bilgiyi Cinayet Büro Amiri Şehmuz Akdemir'e aktardı.
Hıdır Y'nin bu süre içinde yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği, ayrıca çeşitli renklerde peruk kullandığı, sakal bırakıp farklı şekillerde kestirerek görünümünü değiştirdiği belirlendi.

Cinayetin gerçekleştiği zamanda kilolu bir yapıya sahip olan ve polisin o dönemde çekilen fotoğrafları dikkate alarak arama yaptığı Hıdır Y'nin, vücut görünüşünü değiştirebilmek için de düzenli spor yaptığı tespit edildi.

Kaçtığı süre içinde 5 farklı ilde yaşamını sürdüren Hıdır Y'nin, son olarak İzmir'de görüldüğünü belirleyen ekipler, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon içinde adres tespitini gerçekleştiren 4 kişilik özel ekip, zanlı Hıdır Y'yi Konak ilçesine bağlı Mithatpaşa Caddesi'nde, sahte kimlikle yakaladı.

Ekipleri karşısında görünce kaçmaya fırsat bulamayan Hıdır Y'nin gülümseyerek, ''burası son noktaymış'' dediği öğrenildi.
Uçakla İzmir'den Adana'ya getirilen Hıdır Y, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilirken suçlamaları kabul etmedi. Başında peruk izleri görülen ve çantasında çeşitli peruklar ele geçirilen zanlı, ''Ben peruk kullanmıyorum. Cinayetle ilgim yok'' dedi.

Hıdır Y'nin 9 yıllık sürede müteahhitlik işleri yaptığı, turizm ve yemek sektöründe faaliyet gösterdiği, şirketleri ise yakınlarının adına kurduğu öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası olan zanlının, ailesiyle de bu süreçte çok az da olsa görüştüğü, buluşmaların farklı kentlerde ve otellerde gerçekleştirildiği tespit edildi.