BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan koronavirüse yakalandı

ANKARA'dan gelen son dakika haber gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Covid-19 testleri pozitif çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hastalığı hafif geçirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'dan gelen son dakika haber gündemin ilk sırasına oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, koronavirüse yakalandı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, testinin pozitif çıktığını ve Omicron varyantı tespit edildiğini söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, twitter hesabından şunları yazdı:
-Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız COVID-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi 3 Şubat'ta Ukrayna'daydı. Erdoğan ve eşinin Omicron varyantını bu gezide mi kaptığı merak konusu oldu. Erdoğan, Rusya- Ukrayna krizini çözmek için bu ziyareti yapmıştı. Erdoğan'ın son görüştüğü isim olan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, korona virüs testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Emine Erdoğan da Covid 19 oldu 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da sosyal medyadan "Anca beraber kanca beraber" diyerek Covid olduğunu duyurdu. Dua beklediklerini belirten Emine Erdoğan "Anca beraber, kanca beraber İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip beyle birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz." dedi.

26 Şubat 1954 doğumlu olan Recep Tayyip Erdoğan 67 yaşında, eşi Emine Erdoğan ise 66 yaşında. 

Bakan Koca'dan Erdoğan için açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son durumuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Omicron varyantının hızla yayıldığı bu dönemde, hafif belirtiler üzerine Sn. Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Emine Erdoğan için yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Sağlık durumları çalışmalarını aksatmayacak kadar iyi. Kendilerine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum." dedi.

Zonguldak programını iptal etmişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni için Zonguldak ziyaretini iptal etmiş, video konferans yöntemiyle bağlanmıştı. Erdoğan, konuşmasında "Bugün de soğuk algınlığı sebebiyle gelemedik. Kısmet değilmiş. Canlı bağlantıyla da olsa açılışımızı gerçekleştirmek istedik." ifadelerini kullanmıştı.

Önümüzdeki haftanın programları ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planlanan pek çok programı da iptal edilmiş oldu. Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan AK Parti MYK toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması nedeniyle bir sonraki haftaya ertelendi. Cumhurbaşkanı en son perşembe günü Ukrayna ziyaretinde bulunmuştu.