BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe telefon görüşmeleri! İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu ile Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Abone ol

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ve İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Reisi görüşmede karşılıklı olarak birbirlerinin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile telefonda görüştü Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

'Sanayi alanında paylaşım devam edecek'

Görüşmede, Türkiye ile Nijerya ikili ilişkilerinin yanında bölgesel ve küresel konular da ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede; Sahel bölgesindeki gelişmelerin yakından takip edildiğini, Türkiye’nin Nijerya ile savunma sanayii alanında tecrübe, kabiliyet ve imkan paylaşımına devam edeceğini ifade etti. İki lider görüşmede karşılıklı olarak birbirlerinin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile de görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile telefonda görüştü.

'Müşterek gayretler devam ediyor'

Türkiye ve Cezayir ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı görüşmede, Erdoğan, İsrail ile Filistin arasında kalıcı ateşkesin tesisi, insani yardımların kesintisiz bir şekilde bölgeye ulaştırılması ve iki devlet temelinde adil çözüm için Türkiye'nin Cezayir ile müşterek gayretlerini artırmaya hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tebbun, görüşmede, karşılıklı olarak birbirlerinin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.