BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkan'ı Gül'e 'jet'li jest

Dün Hollanda'ya varan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uçağına Hollandalı jetler eşlik ederek jest yaptı

Abone ol

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Hollanda'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü taşıyan uçak Hollanda hava sahasına girdiği sırada Hollandalı savaş uçakları tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa hanım da uçağın camından Hollandalı jetleri izledi.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in resmi davetlisi olarak Hollanda'ya gelen ve bugün temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amsterdam'daki Dam meydanında Kraliçe Beatrix tarafından resmi törenle karşılandı. Kraliyet bandosunun ve tören kıtasının hazır bulunduğu töreni izlemek için Türk vatandaşlarının da Dam meydanına geldiği görüldü. Resmi törenin ardından Kraliyet Sarayına geçen Gül, heyetlerin takdiminin ardından verilen resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül Kraliyet Sarayındaki temaslarının ardından Amsterdam Müzesi'ne geçerek "Amsterdam-İstanbul: Levanten Ticaret Odası" sergisinin açılış törenine katılacak. Hollandalı üst düzey şirketlerin CEO'larıyla bir araya gelecek olan Gül daha sonra Türkiye-Hollanda İş Forumu toplantısına katılacak. Gül ve eşi Hayrunnisa hanım akşam saatlerinde ise Kraliçe Beatrix tarafından onurlarına verilecek akşam yemeğine katılacak.