BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

PKK bombaları mezarlıktan fışkırdı!

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Kozlu Mezarlığı’nda toprak altında patlayıcı bulundu

Abone ol

Terör örgütü PKK yönelik bir operasyonda gözaltına alınan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda Kozlu Mezarlığı'nda patlayıcı madde araması başlatıldı.

Çalışmalar sonucunda toprağa gömülü haldeki 15 kilogramlık plastik patlayıcı ile 1 el bombasına ulaşıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın mezarlıkta bulunan patlayıcılarla ilgili; '500 el bombası gücünde A4 patlayıcı bulundu' dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Terör örgütü PKK'ya yönelik bir operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişinin ifadeleri doğrultusunda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile bomba imha uzmanları, Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki Kozlu Mezarlığı'nda arama çalışması başlattı.

Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, mezarlığın girişinin bulunduğu 10. Yıl Caddesini Topkapı'dan itibaren çift yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapattı.

Gözaltına alınan kişilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile bazı dijital veriler ele geçirildiği, bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda mezarlıkta patlayıcı madde arandığı öğrenildi.

Ekipler, çalışmalarının ardından aradıkları bombayı toprağa gömülü halde buldu.

İŞTE O VİDEO;

ARAMALAR SONA ERDİ

Terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen bir operasyon kapsamında gözaltına alınan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda Kozlu Mezarlığı'nda başlatılan ve 15 kilogram patlayıcı maddenin ele geçirildiği arama çalışmaları sona erdirildi.

Zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesi'ndeki Kozlu Mezarlığı'nda polislerce detektör ve eğitimli köpeklerle yapılan ve 15 kilogram patlayıcı madde ele geçirilen arama çalışmaları tamamlandı.

Ele geçirilen patlayıcı madde polis ekiplerince incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, çevrede alınan yoğun güvenlik önlemleri de kaldırıldı.

Aramalar sırasında Topkapı'dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılan 10. Yıl Caddesi de yeniden ulaşıma açıldı.