BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbullular boğazı bisikletle geçecek!

Avrasya Bisiklet Gezisi, 29 Nisan Pazar günü yapılacak...

Abone ol

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ortaklığında, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bir parçası olarak gerçekleştirilecek Avrasya Bisiklet Gezisi, 29 Nisan Pazar günü profesyonel bisiklet turunun ardından amatör halk sürüşü olarak organize edilecek.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı olması nedeniyle, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu da organizasyona destek verdi.

Barbaros Bulvarı'nda bulunan Yahya Kemal Parkı'nda başlayacak Avrasya Bisiklet Gezisi, Barbaros Bulvarı'ndan devam edip, İstanbul çevreyolu katılımından yukarı çıkacak ve köprüye ulaşacak. Katılımcılar buradan yönlerini Boğaziçi Köprüsü'ne çevirecekler. Boğaziçi Köprüsü'nü geçecek sürücüler, çevreyolu üzerinden Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı takip ederek köprü yolundan çıktıktan hemen sonra ikinci trafik ışıklarından Rüştiye Caddesi'ne dönecekler. Bisikletçiler, buradan Caddebostan Parkı boyunca ilerleyerek bitiş noktasına varacaklar.

Bu arada organizasyona katılmak isteyenler 20 lira katılım bedeli ödeyecek. Kayıtları ''www.avrasyabisikletgezisi.com'' internet adresinden gerçekleştirilen organizasyonda, kayıt işlemini tamamlayan bisikletçiler, 27-28 Nisan tarihlerinde Taksim Meydanı'nda kurulacak çadırdan sırt numaralarını alabilecek.

Öte yandan, etkinliğe 18 yaşından büyükler katılabilecek ve katılım bin kişiyle sınırlı tutulacak.

BASIN TOPLANTISIYLA TANITILDI

Avrasya Bisiklet Gezisi'nin tanıtımı, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun İstiklal Caddesi'ndeki merkezinde düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda seviyeye yukarı çektiklerini belirterek, ''Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Avrasya Bisiklet Gezisi'ni ilk defa yapacağız. İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti olması nedeniyle ''Hareket et İstanbul'' düşüncesiyle çalışıyoruz. Hollanda, bisiklet denince ilk akla gelen ülke'' diye konuştu.

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ise Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 400. yılını kutladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Ticaret ve kültür alanında çok bağımız var. Ancak insandan insana bağ programına çok önem veriyoruz. Spor iki kültürün buluşması için önemli bir faaliyet. İnsanları bir araya getirmek için ilk aklıma gelen bisiklet oldu. Avrasya Bisiklet Gezisi'nde katılımcılara turuncu tişörtler dağıtacağız. Köprüde adeta turuncu akım olacak. Ayrıca 8 katılımcıya bisiklet hediye edeceğiz.''

Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer de, 48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu İstanbul'un Spor Başkenti olması nedeniyle tersten başlatmaya karar verdiklerini belirterek, ''İstanbul finiş noktası olarak her zaman hayalimizdi. Gelecek sene finişi Boğaziçi Köprüsü'nde yapmak istiyoruz. Ayrıca Avrasya Bisiklet Gezisi, finiş ayağına renk katacak'' dedi.