BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Van'da terör operasyonu

apılan operasyonda terör örgütü PKK ve KCK'ya yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alındı

Abone ol

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Van'ın Başkale ilçesi kırsalı ve mücavir İran topraklarında faaliyet yürüten PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla irtibatlı olarak milislik ve katılım kuryeliği faaliyetleri yürüten kişilere yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Operasyonda PKK/KCK terör örgütü mensuplarının ihtiyaçları olan malzemeleri, bu örgüt mensuplarına aktardıkları, kırsal alana aktarılmak üzere yeni katılım örgüt mensubu temin edilmesi ve bunların kırsal alana geçirilmesi konusunda kuryelik yaptıkları, örgüte gelir temin etmek amacı ile kaçakçılık faaliyetlerinde bulundukları değerlendirilen şahıslara yönelik İstanbul ili ile koordineli olarak yapılan operasyonda 4 kişi gözaltına alınmıştır.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, cep telefonları, sim kartlar, dizüstü bilgisayar, doküman elde edilmiştir. Emniyet teşkilatı olarak vatandaşlarımızın emniyeti, huzuru ve güvenliği için sürdürdüğümüz mücadelemiz aralıksız devam etmektedir.''

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne sevk edileceği belirtildi.