BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.404,70
HABER /  GÜNCEL

CHP norm kadroyu yargıya taşıdı!

TBMM Başkanlık Divanı üyesi, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM Başkanlık Divanı'nın 'norm kadro uygulamasına' ilişkin kararının iptali için Danıştay'a dava açtı

Abone ol

Özcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, iptal davasına ilişkin bilgi verdi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Yasası'nın, norm kadro düzenlemesi getirdiğini, bu konuda yetkiyi de TBMM Başkanlık Divanı'na verdiğini anımsatan Özcan, Başkanlık Divanı'nın, 29 Mart'ta yaptığı toplantıda, norm kadronun başlatılması kararı aldığını söyledi. Özcan, buna dayanak olarak da TODAİE'nin ''bilimsellikten uzak'' raporunun alındığını ifade ederek, bu karara divanın CHP'li üyelerinin şerh koyduğunu belirtti.

Özcan, norm kadronun, genel, objektif kriterlerini kendilerinin belirlemesi için bir önerge verdiğini dile getirerek, bunun için Divan'da bir alt komisyon kurulduğunu ve iki kez toplandığını anlattı. Özcan, alt komisyonun AK Parti'li üyelerinin, genel, objektif kriterler hazırlama değil, emekliliği gelen personeli gönderme peşinde olduğunu gördüğünü savunarak, ''Başka da çarem kalmadığı için Başkanlık Divanı'nın norm kadro uygulaması kararının iptali için dün Danıştay'a dava açtım'' dedi.

Norm kadro uygulamasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ileri süren Özcan, şunları kaydetti:

''Umuyorum hukuka aykırı bu işlem iptal edilir, bir çok insanın mağdur edilmesinin önüne geçilir. Özellikle iktidar kanadının Başkanlık Divanı üyeleri, norm kadro tespit edileceklerin insan olduğunu unutuyor, sadece rakamlar üzerinden gidiyorlar. Orada norm kadro fazlasını tespit edip, Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek personelin özel durumlarını dikkate almıyorlar. Gönderileceklerin yaş ortalaması 50-55 yaş arası. Onların en çok paraya ihtiyaçları olduğu dönem; çocuklarını okutuyorlar, evlendiriyorlar. Bu insanları göndermelerini vicdanıma sığdıramıyorum.

Her idari işlemle kamu yararı olması gerekiyor. Devlet Personel'in havuzunda 29 bin personel bekliyor. Bin 500 kişiyi, Meclis'ten göndererek, sadece havuzu daha fazla büyütmüş olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bunda nasıl bir menfaati var? Havuzu büyüterek TBMM Başkanlığı olarak neyi hedefliyorsunuz? Mağdur olduğuna inandığımız TBMM personeline sahip çıkma adına bu davayı açtık.''