BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret sızdı! Bakın asgari ücret kaç para olacak

TÜRKİYE bugün açıklanacak asgari ücret rakamına kilitlendi. Asgari ücret pazarlıklarından sonuç çıkmamıştı. Türk-İş "9 bin TL altına imza atmayız" resti çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Külliye'de çalışma bakanı ile biraraya geldi ve asgari ücreti konuştu. Külliye'deki asgari ücret zirvesinden Erdoğan'ın bugün açıklayacağı 2023 Ocak asgari ücret zammı sızdı... İşte o rakam...

Abone ol

TÜRKİYE 2023 yılı asgari ücretinin kaç lira olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün öğle saatlerinde açıklamasıyla öğrenecek. Türk-İş son dakikada asgari ücret talebini 9 bin liraya çıkarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti grubunda "asgari ücreti bugün belirleyeceğiz" dedikten sonra dün gece Beştepe'de Çalışma Bakanı ile bir zirve yaptı. 

Asgari ücret 9 bin tl olur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le asgari ücret zammını görüştü. Zirveden sonra bir açıklama gelmedi. Erdoğan, "İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine 9 bin TL beklentisinin hayal olduğunu ima etmişti. 

Asgari ücret sızdı 8200 TL deniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı asgari ücretini bugün bir basın açıklaması ile duyuracak. Asgari ücretin açıklanacağı saat tam net olmasa da öğle saatlerinde olacağı bilgisi geldi. Yeni asgari ücrete ilişkin ise bomba bir rakam sızdı. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "Benim duyumum' diyerek 2023 asgari ücretinin 8200 lira olacağını söyledi. 

Asgari ücret yüzde 50 zamlanacak

Sevilay Yılman'ın verdiği rakam gerçek çıkarsa ve asgari ücret 8200 lira olursa bu yüzde 50 zam anlamına geliyor. Bu durumda brüt asgari ücret 9 bin 700 liraya çıkarken işverene maliyeti 11 bin 400 lira civarında olacak.