BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar! Seçimler 14 Mayıs'ta, belediyeler önlem alsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı flaş açıklamalar yaptı. Seçim tarihi için 14 Mayıs'ı tekrar işaret eden Erdoğan, kuraklıkla mücadele için de "Anlık adımlarla olmaz, belediyeler önlem almalı." dedi..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Hz. Ali Camii'nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Seçim tarihi olarak tekrar 14 Mayıs'ı işaret eden Erdoğan, kuralıkla mücadele hakkında da "Anlık adımlarla olmaz, belediyeler önlem almalı." dedi.. The Economist dergisinin kapağıyla ilgili de konuşan Erdoğan, " Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi mi tayin ediyor. Benim milletim tayin ediyor" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kuraklığa karşı belediyeler önlem almalı

- (Kuraklık) Bunlar anlık adımlar değil. Devlet Su İşleri olarak barajlar yaptık yapıyoruz. İstanbul Ankara İzmir gibi büyükşehirlerde belediyelerin sorumluluğundadır. Onlarında buralarda barajlar yapmalı gerekmektedir. En son yaptığımız baraj Yusufeli Barajı. Yusufeli Barajı kısa süre içerisinde tamamen devreye girmiş olacak. Bu işin tek tedbiri barajlardır bunun dışında ciddi bir tedbir söz konusu değil.'

Seçim 14 Mayıs'ta mesajı

“Seçimler için 14 Mayıs’ı işaret ettiniz. Bununla ilgili bir çalışma var mı? Seçim takvimi nasıl işleyecek? Muhalefetin belirttiği bir konu var. Kanunda yapılan değişiklikle, eğer seçim 14 Mayıs’ta yapılırsa uygulanamayacağı yönünde…” diyen muhabirin sorusunu kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş o?” dedi. Sözü kesilen muhabir “Efendim, adaylıkla alakalı… Bir iddiaları var” dedi. Bunun üzerine Erdoğan şunları söyledi:

– Hukuk farklı bir şey. Ama bunun yanında guguk, o da farklı bir şey. Dolayısıyla şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık.

– Cumhurbaşkanı’nın yetkileri bellidir. Şu anda Türkiye’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır. Ve ne diyor; Cumhurbaşkanı Kararnamesi’yle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar. Ve 60 gün sonra da ne olur? Yüksek Seçim Kurulu bu kronolojik yapıyı çalıştırır, örneğin bunu ne zaman ilan etti?

– Diyelim ki Mart’ın 10’nunda. Sonra 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa… O gün nedir, seçim günüdür. Bunu da kim takip eder? Yüksek Seçim Kurul takip eder. Bunlar şimdi bu işin farkında değil. Ama 14 Mayıs’ı konuşmaya başladılar. Bu da hayırlı bir adımdır.

Türkiye'nin kaderini onlar tayin edemez

- (The Economist dergisinin skandal kapağı) Türk medya mensubu olarak Economist'in yorumuna evet diyor musunuz? Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi mi tayin ediyor. Benim milletim tayin ediyor. Benim milletim ne derse o" dedi. Türkiye'nin kaderini İngiliz dergi tayin edemez.

- Miçotakis'in söylemleri bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir. Adalar'ı silahlandırmak suretiyle Lozan'a ters adımlar atılıyor. Gerekli şeyleri söylüyoruz. Başlarının çaresine bakacaklar.