BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Şehircilik anlamında kendilerinin 'farklı' olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kapalı spor salonuna arena ismini veriyorsunuz. Ne demek arena? Bu ismi verirken hiç düşünüyor musunuz?" diye konuştu.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen Sosyal Bilimler Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devleti ve şehri yaşatmanın yolunun insanı yaşatmaktan geçtiğini ifade eden bir medeniyetten söz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ne demek arena?"

"Şehircilik anlamında kendilerinin 'farklı' olduğunu belirten Erdoğan, "Kapalı spor salonuna arena ismini veriyorsunuz. Bir çoğunun ismini değiştirdik. Ne demek arena? Bu ismi verirken hiç düşünüyor musunuz? Biz bunları değiştirdik" ifadesini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

İnsan ve şehir arasındaki etkileşim her zaman çift yönlü olmuştur.  Şehirlerimizi birer mektebe, sakinlerini de talebeye benzetebiliriz. İstanbul başta olmak üzere kadim şehirlerimizin her biri birer mekteptir.

Roma'yı arenalarıyla tanıyoruz ama bizim ecdadımızda bu yok. Amerika keşfedilmemişken İstanbul her anlamda dünyanın merkeziydi.

"Dikey değil, yatay mimari"

Sözlerinin devamında dikey değil, yatay mimari konusunda ısrarcı olduklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: Göğe değil toprağa yakın olmanın faziletini anlatıyoruz. Hem dönemin izlerini koruyacak, hem de modernizmi yansıtacak şehirler kuracağız. Geleceğin dünyasında şehir kültürünü, ruhunu korumuş devletler arasında yer alacağız. Kendi hazinemizi tüm unsurlarıyla hatmedeceğiz. Elimizdeki imkanları, hedeflerimiz doğrultusunda en etkin şekilde kullanarak ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştıracağız. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji'den İstanbul ve Bursa ile 25 ile uyarı: Kuvvetli sağanak vuracak
Foto Galeri Meteoroloji'den İstanbul ve Bursa ile 25 ile uyarı: Kuvvetli sağanak vuracak Galeriye Gözat