BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yılbaşında tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edecek şekilde gözden geçireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yasama yılı açılış programında konuştu. Ekonomiye dair ilişkin mesajlar veren Erdoğan, "Yılbaşında tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde gözden geçireceğiz, enflasyonun altında ezilmelerine izin vermeyeceğiz." dedi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama yılı açılış programında açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Elde ettiğimiz tecrübeler ışığında sistemi, eksikliklerini tamamlayacak, güçlü yönlerini tahkim edecek bir anlayışla daha da geliştirmeyi planlıyoruz.

Yeni anayasa çağrısı

Yeni dönem Meclisimizin, Türkiye'yi hakkı olan yeni anayasayla buluşturarak, darbe dönemlerinin son izini sileceğine inanıyorum.

Hainlerin son çırpınışları

Teröristlerin giriştikleri tek tük eylem teşebbüsleri, bu hainlerin son çırpınışlarıdır. Güvenlik güçlerimizle teröristlerin her an ensesindeyiz.

Yeni ekonomi modeli

Kendi özgün ekonomi modelini inşa ettik. Türkiye ekonomi modelinin kabul görmesinde istihdam gücünün çok büyük katkısı vardır. Ekonomi modelimizin merkezinde insan vardır, insanımız vardır. Önceleri bizi şiddetle eleştirenlerin bizimle aynı noktaya gelmelerini ibretle takip ediyoruz. 

Vatandaşların döviz ve enflasyondan kaynaklı refah kayıplarını gayet iyi biliyoruz. Bunların önüne geçecek tedbirler ilk günden almaya başladık.

Ücretlilerin kayıpları telafi edilecek

Yılbaşında tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde gözden geçireceğiz, enflasyonun altında ezilmelerine izin vermeyeceğiz. Hep söylediğimiz gibi, hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.

"Aile yapımızı korumakta kararlıyız"

Milletimizin yapı taşı olan aile kurumumuzu ifsada dönük kasıtlı saldırıların farkındayız. Bu sinsi faaliyetlere karşı, maddi ve manevi tüm boyutlarıyla aile yapımızı korumakta kararlıyız. Aile fıtratını güçlendirmeye yönelik attığımız adımları, önümüzdeki dönemde yeni unsurlarla destekleyeceğiz.

Konut projeleri

TOKİ eliyle 1 milyon 170 bin konut ürettik, 3 milyon konutun da dönüşümünü gerçekleştirdik. Yapacaklarımızı söylemiyorum, bunlar yaptıklarımız. 12 milyon vatandaşımızı yeni ve güvenli konutlara kavuşturduk.  Yeni konut projesine hemen başlıyoruz. Konut amaçlı arsa üretimini 1 milyona çıkartacağız.

Suriye'ye dönüşler

Suriye’de sınır ötesi harekâtlarımızın başladığı günden bugüne, oluşturduğumuz güvenli bölgelere, yaklaşık 526 bin gönüllü geri dönüş oldu.

Satın alma gücü paritesine göre Türkiye 2021 yılında dünyanın en büyük 11. ekonomisi, Avrupa’nın ise 4. büyük ekonomisi haline geldi.

TOGG seri üretime geçiyor

Yerli elektrikli otomobilimiz TOGG’un Gemlik’teki fabrikasını 29 Ekim’de açıyor, seri üretimi başlatıyoruz.

Sinop'la ilgili mutabakatı sağlarsak 2. nükleer santral Sinop'ta kurulacak.

İsveç ve Finlandiya için son karar Meclis'in

İsveç ve Finlandiya’nın verdikleri taahhütleri yerine getirip getirmediğini titizlikle takip ediyoruz. Elbette nihai kararı milletimiz adına Gazi Meclisimiz verecektir. Biz ülkemize verilen sözler tutulana kadar, bu konudaki ilkeli ve kararlı tutumumuzu koruyacağız. Yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele eden, on binlerce vatandaşını teröre kurban vermiş bir ülke olarak, bu konuda kimseye taviz verecek durumumuz yoktur.

Paşinyan ile görüşme olabilir

Atadığımız Özel Temsilciler vasıtasıyla Ermenistan’la ilişkilerimizi yeni bir seviyeye taşıma iradesini ortaya koyduk. Belki de Prag Zirvesi'nde Paşinyan ile görüşme olacak. Ermenistan, kendisine sunulan barış fırsatını iyi değerlendirmelidir.

Rusya-Ukrayna savaşı

Uluslararası planda fikirlerine başvurulan, önerileri dikkate alınan bir diplomatik güç haline geldik.  Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta tercihimizi barıştan, diyalogdan adaletli hakemlikten yana kullandık. Esir mübadelesi Türk diplomasisini çok farklı bir lige yükseltmiştir.

ABD'ye Rum kesimi tepkisi

Adaları silahlandıran Yunanistan'ın teşvik edilmesi akılla, müttefiklikle bağdaşmaz. Tahrik ve gerilim siyaseti, kimsenin hayrına değildir, olmayacaktır. ABD'nin Rumlara silah ambargosunu kaldırmasını kabul etmiyoruz. 

"Kışkırtmalardan uzak dur"

Ege'deki gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan'ın, bu hususta adeta teşvik edilmesi de akılla izanla, müttefiklikle bağdaşmaz. Yunanistan yönetimine kendini ve halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz.

Türkiye yüzyılı inşa etme sözü

Önümüzdeki yıl hep birlikte coşkuyla kutlayacağımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına atıfla, 2023’te milletimizin huzuruna yeni bir sözle çıkıyoruz. Bu söz, ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız eser ve hizmetlerin üzerine Türkiye yüzyılı inşa etme sözüdür.