BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.440,16
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilemem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un en büyük şehir hastanesi Başakşehir Çam Sakura'ya da ulaşımı kolaylaştıran Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattının hizmete alınması töreninde konuşuyor...Ekrem İmamoğlu için "3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı" diyen Erdoğan'ın açıklamalarını canlı yayında izleyebilirsiniz...

Abone ol

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı vatandaşların hizmetine giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'un en büyük şehir hastanesi Başakşehir Çam Sakura'ya da ulaşımı kolaylaştıran Başakşehir Kayaşehir Metro Hattı hizmete alınıyor. Ekrem İmamoğlu'nu 3 yılda İstanbul'a bir çivi bile çakmamakla suçlayan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabı ile basmasıyla ilgili de "Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilemem" dedi.  Başkan Erdoğan törende açıklamalarda bulunuyor:

- Buradan sizlerin vasıtası ile tüm İstanbul'a selamlarımı gönderiyorum. Her birinize teşekkür ediyorum. Bugün İstanbulumuzun önemli bir meselesini daha çözmek için buradayız. İstanbul Çam Sakura Hastanemizin metrosunu açıyoruz. Uzunluğu 6,2 km'yi bulan metro hattımızın hayırlı olmasını diliyorum.

Gün ve gün karanlığa sürüklenmesine...

- Her fırsatta altını çizerek ifade ediyorum. Biz İstanbul'a ve İstanbullulara aşığız. Böylesine derin bir muhabbetle bağlı olduğumuz İstanbul'u birilerine kurban edemeyiz. Fatih'in emaneti olan bu güzel şehrin gün ve gün karanlığı sürüklenmesine seyirci kalamayız. 

Birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz

- İstanbul'u yeraltından ve yer üstünden demir ağlarla örme vizyonumuzu hayata geçiriyoruz. Biz İstanbul'a ve İstanbullulara aşığız. Biz bu aziz şehri kalbimizin tüm hücreleriyle seviyoruz. Derin bir muhabbetle bağlı olduğumuz İstanbul'u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Fatih'in emaneti olan bu güzel şehrin karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız.

Asıl sorumlusu beceremediği için...

- Sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz. Nerede eksik, sıkıntı, ihtiyaç varsa müdahale ediyor; yapmaktan çekinmiyoruz. Asıl sorumlusu becerip devam ettiremediği için bu metro hattını büyükşehir belediyesi yapmadığı için bakanlığımız devraldı.

3 yıl oldu İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı

- 3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı. Buna asıl dersi 2024'te İstanbul verecek. Şimdi 14 Mayıs'ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek. Bu hat devraldığında ilerleme oranı yüzde 5'ti. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ayda metro hattını açılışa hazır hale getirdi.

Birileri metro inşaatlarına beton döker

- Birileri inşaatı başlamış metro hatlarına beton döküyorlar. Bakanlığımız ise toplam 55,7 km uzunluğundaki 5 metro hattında çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul'un raylı sistemi 354,5 km'ye ulaştı. Projeler bittiğinde bu rakam 380 km'nin üzerine çıkacak. Yüzde 50'sinden fazlasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız şehrimize kazandırmış olacak.

Farklı hevesler yerine İstanbulluya hizmet...

- Kimileri sadece laf yapar. Kimileri de böyle iş yapar. Biz laf üstüne laf koyanlardan değil, taş üstüne taş koyanlardan olduk. Bu şehrin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun hakkını vermeye çalıştık. Farklı hevesler yerine tüm enerjimizi İstanbul'a ve İstanbulluya hizmet etmek aldı.

Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi...

- Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattımızın hayırlı olmasını diliyorum. Artık uğurlamaya hazırlandığımız Ramazanınızı tebrik ediyorum. Birileri seccadenin üzerine ayakkabı ile basabilir. Ne yapalım; bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilemem.

Bizim dışımızda kimse altından kalkamazdı

- Deprem bölgesinde 650 bin konut ve köy evi yapacağız. 1 yıl içerisinde 319 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şimdiye kadar afetlerin tamamında bunu yaptık. Tüm kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturduk.

- Buradan iddia ile söylüyorum; Türkiye'de böylesi büyük bir afetin altından kalkabilecek bizim dışımızda hiçbir iktidar ve ittifak olmamıştır. Nasıl at binenin, kılıç kuşananınsa imar ve ihya da bizim işimizdir.