BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump ile görüştü! ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. İki lider, 13 Kasım Salı günü Trump'ın daveti üzerine Washington'da görüşeceklerini teyit etti.

Abone ol

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı. İki liderin, ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine 13 Kasım Salı günü Washington'da görüşeceklerini yeniden teyit ettikleri bildirildi.

Telefon görüşmesine göre karar verecekti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısı sonrası ABD ziyaretiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gitmeden önce kendileriyle telefon görüşmesi yapacağız. O telefon görüşmesine göre nihai kararımızı vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ziyaret açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptıkları telefon görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD Başkanı Donald Trump ile ikili ilişkilerimizi ve bölgemizdeki meseleleri ele aldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede terörle mücadele ve ülkelerimiz arasındaki ticari hedefler başta olmak üzere birçok konuda atacağımız adımları değerlendirdik." ifadelerini kullandı.

Trump'tan Erdoğan açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörist Ebubekir el-Bağdadi'nin karısı ve kızı dahil olmak üzere çatışma sırasında kaçtıkları bildirilen çok sayıda DAEŞ savaşçısını yakaladıklarını söyledi" dedi.

"13 KASIM'DA BEYAZ SARAY'A GELECEK"

Trump, "Erdoğan ayrıca Suriye ile olan sınırlarından, terörizmin ortadan kaldırılmasından ve birçok konudan bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 13 Kasım Çarşamba günü Beyaz Saray'a gelecek. Erdoğan'la görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.