BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından oluşturulan ekonomi politikası için Orta Vadeli Program (OVP) gerçekleştirileceği ve kamuoyu ile eylül ayında paylaşılacağı ilan edilmişti.

Müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Burada yaptığı konuşmasında Orta Vadeli Program'a (OVP) değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

"Sıkıntıların farkındayız"

Yükselen enflasyonla yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Elbette küresel ekonomide yaşanan bizlere de yansımaları oluyor. Tüm dünyada son 60 yılın zirvelerine çıkan enflasyon oranlarının bizi de zorladığı bir gerçek. Sıkıntılar farkındayız. Bunların çözüme kavuşturulmasına yönelik adımları atıyoruz.

"Fahiş fiyat balonunun yavaş yavaş söndüğünü görüyoruz"

OVP'nin yakın dönemde açıklanacağını belirten Erdoğan "Önümüzdeki dönemin bir yol haritası mahiyetinde olacak ORTA VADELİ PROGRAM'ın hazırlıkları tamamlanmak üzere. Yakın zamanda sizlerle paylaşacağız. Fahiş fiyat balonunun yavaş yavaş söndüğünü görüyoruz. Piyasa zamanla aldığımız tedbirlerle dengeye oturacak. Ekonomide önceliğimiz dün olduğu gibi bugün de değişmemiştir. Türkiye ekonomisini yatırım istihdam üretim ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmekte kararlıyız. Vatandaşımızın ekmeğini koruması bu dönemde de önceliklerimizin başındadır. Uzun mücadeleler sonucunda elde ettiğimiz kazanımlarımızdan özellikle geriye gidişe asla izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hedeflerimize sizlerle birlikte yürüyeceğiz." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB'un üretim, ticaret, ihracat, istihdamın ve Türk ekonomisinin tamamının temsil edildiği bir çatı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sizlerin önerilerinin, eleştirilerinin ve ekonomi politikalarımıza vereceği güçlü desteğin bizim için ayrı bir önemi vardır. Biliyorsunuz 21 yıllık iktidarlarımız döneminde sizlerle daima yakın istişare içinde olduk. Bunun da meyvelerini üretimden istihdama her alanda topladık. İnşallah gelecekte de sizlerle işbirliği içinde olmayı sürdüreceğiz. Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, refahına yaptığınız eşsiz katkılar dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum, her birinize yeni görevinizde başarılar diliyorum."