BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,85
ALTIN 2.439,23
HABER /  SEÇİM  /  SEÇİM2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da konuştu: 15 Seçim 15 mağlubiyet şimdi yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "SSK'yı nasıl çökerttiğini biliyoruz. Bundan bir şey olmaz. Bu memurluğunu bile doğru dürüst yapamadı. 15 Seçim 15 mağlubiyet. Şimdi yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kentte halka hitap etti.

Erdoğan'ın hedefinde Kandil'den talimat almakla suçladığı Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan ayrıca deprem bölgesinde yapılan çalışmaları ve bundan sonra yapılacakları anlattı. Erdoğan, "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz." dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

"Öyle bir kazanacağız ki, kimse kaybetmeyecek. Pazar'a hazır mıyız? Unutmayın, Pazar'a kadar değil mezara kadar beraberiz. Kale içeriden fethedilir. Ne demek bu; bayanlar. Kale onlarla fethedilir. Malatya dik ve vakur tavrını ortaya koydu. Malatyalı insanımızı kürt türk alevi sünni diye bölmeye çalışanlara dur dedi.

"Malatya milletin adamına sahip çıktı"

Bay bay Kemal talimatı Kandil'den alıyor. görüşmeleri PKK'nın parlamentodaki uzantıları ile yapıyor. Benim milletim bu teröristlerle yol yürüyenleri sandığa gömecek mi? Malatya, milletin adamına sahip çıktı. Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 60 buçuğa yakın oy verdi. Cumhur ittifakı'na yüzde 69'a yakın oy verdi.

"Durmak yok yola devam dediniz"

14 Mayıs'ta milletvekilliğinde görevinizi en güzel şekilde yerine getirdiniz. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün, durmak yok yola devam dediniz. 28 Mayıs'ta bu duruşu daha güçlü sergilemeye hazır mıyız. Eserler, projeler, yatırımlar yarım kalmasın diyeceksiniz. 

"15 Seçim 15 mağlubiyet"

Bu bay bay Kemal'den bir şey olmaz. Biz onu SSK'nın başında olduğu dönemden biliyoruz. SSK'yı nasıl çökerttiğini biliyoruz. Bundan bir şey olmaz. Bu memurluğunu bile doğru dürüst yapamadı. 15 Seçim 15 mağlubiyet. Şimdi yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor. Malatya ona gereğini yapacak mı? Manşetleri ile millete parmak sallayanlar derslerini alsın, diyeceksiniz. İnşallah sandıkları patlatacaksınız.

"Yardımlarla depremzedelerimize sahip çıktık"

Belediyelerimize deprem bölgesindeki il ve ilçeleri zimmeyetleyerek yükünüzü hafiflettik. Tahrip olan alt ve üst yapıyı yeniden elden geçiyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşümün adımını atıyoruz. Deprem bölgesinde yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazlarını tamamen kaldırdık. Bugüne kadar 30 milyar lira ödeme yaptık. Bunun dışında da yapılan yardımlarla depremzedelerimize sahip çıktık.

Daha önceki ziyaretlerimizde ilk 100 bin konteyneri ilk 3 ayda kurma sözü verdik. Bunun 17 bin üzerine çıkarak sözümüzü yerine getirdik.

"Ekim -Kasım gibi kalıcı konutların teslime başlıyoruz"

Şehrimizde 70 bini deprem konutu olmak üzere toplam 95 bin afet konutu inşa edeceğiz. Muhalefetin olmadık iftiralar attığı Hatay Defne hastanemizi 3 ay sürede hizmete aldık ve dün hasta kabulüne başladı. Şimdi hedef 319 bini 1 yıl içerisinde olmak üzere 650 bin konut inşa etmektir. Ekim -Kasım gibi kalıcı konutların teslime başlıyoruz. Deprem sonrasında ülkemiz genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa süreci başladı.

"Üç beş kuruş yardımları başınıza kalkanlara aldırış etmeyin"

Tüm depremzedelerime sesleniyorum, kendilerine oy vermediniz diye size zulmedenlere bakıp asla hüzünlenmeyin. Üç beş kuruş yardımları başınıza kalkanlara aldırış etmeyin. Bunlar mankurtlardır. Bunlar vicdanı anadolu coğrafyası kadar olan milletimizi asla temsil edemezler. 28 Mayıs bu zihniyetten ülkemizin kurtuluşunun miladı olacaktır. Biz cumhur ittifakı olarak sizin yanınızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacağız. Sorunlarınızı beraber çözeceğiz. 

Kayısı üreticisine destek sinyali

Bu sene yine kayısımızı dolu vurdu. Konu ile ilgili biliniz ki iktidar yanınızdadır. Bugüne kadar nasıl adımlarımız attıysak yine bu adımları atmaya devam edeceğiz.

"Onlar talimatı Kandil'den aldı"

Onlar terör örgütleri ile kol kola girdi, biz milletimiz ile yürüdük. Onlar talimatı Kandil'den aldı, biz talimatı Allah'tan aldık. Biz halkın ve hakikatin yanında durduk. Onlar yıkmaktan engellemekten bahsetti, biz icraat dedik, yatırım dedik.

Emekli maaşları

Ailenin kutsiyetine inanan Cumhur İttifakı ile gümbür gümbür pazara gidiyorlar. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz.

TCG Anadolu gemimizi, Altay tankımızı ordumuza teslim ettik. Ankara Sivas YHT hattını tamamladık. Doğal gaz bir ay ücretsiz dedik. Yaparsa biz yaparız. Gabar'da 100 bin varil petrol üretimi yapabileceğimizin haberini paylaşmıştık. Bütün bunlarla beraber engelli öğretmenlerden ve diğerlerinden 45 bin öğretmenin atamasını yaptık. Kamu işçimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkarırken memur maaşını da 22 bin liraya çıkarıyoruz. Tüm bu projelerin yarım kalmaması için 28 Mayıs çok önemli.