BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.432,20
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdullah Gül bombası! Hadi Özışık açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini, ilk kez İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık, kendi Youtube kanalında açıkladı.

Abone ol

23 Haziran İstanbul seçimleri sonrası 'iç hesaplaşma' ve 'muhasebe' tartışmalarının beklendiği AK Parti'de, baş döndüren gelişmeler yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile seçimden birkaç gün önce yüz yüze uzun bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Gördüğü aksaklıkları dosya halinde ileten Babacan'a Erdoğan, "Ne yapacaksanız burada yapın. Ayrılanlar silinip gittiler" karşılığını verdi.

Önce Babacan sonra Gül sürprizi

Büyük yankı uyandıran bu görüşmenin ayrıntıları konuşulmaya devam ederken, sürpriz bir gelişme daha yaşandı. İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık, hiç kimsenin bilmediği bomba kulisi ilk kez Youtube kanalında paylaştı.

Telefon görüşmesi sıcak geçti

Özışık, "Kimsenin bilmediği bir kulis. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmesinin içerisinde ne olduğu net olarak bilmiyoruz ama gelen bilgiye göre sıcak bir görüşme, sıcak bir konuşma olduğu yönünde bilgi geldi bana." dedi.

Abdullah Gül hedef tahtasındaydı

24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin 'çatı adayı' olarak anılan ve 'hain' suçlamasıyla karşılaşan Abdullah Gül'ün, AK Parti'den tamamen koptuğu yorumları yapılıyordu. 

Hani Babacan ile birlikte hareket ediyordu?

Babacan'ın ekibinde yer aldığı ileri sürülen AK Partili eski bakan Beşir Atalay ile ilgili de kulis paylaşan Özışık, şunları söyledi:

"Atalay hafta sonu İstanbul'da Göktürk'deydi. Orada oturan insanlar etrafına toplanınca gruplaşma oldu hemen insanlara sormaya başladı. 'Ne yapmamız gerekiyor'. Dikkat edin 'ne yapmamız gerekiyor' diyor.. AK Parti'nin eski gücüne geri dönmesi için nasıl adımlar atmamız gerekiyor'  Hani Beşir Atalay Babacan ile birlikte hareket ediyordu? Ben görenin, duyanın ve konuşanın yalancısıyım. Dedi ki ne partisi bu adamlar aleni olarak AK Parti'nin yeniden küllerine dönmesi için çalışma yapıyor. Ben bunun doğru olup olmadığını bilemiyorum. Doğru mu çıkar yalan mı çıkar göreceğiz." 

HADİ ÖZIŞIK'IN YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN