BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze görüşecek! Kriz sonrası açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde 29 ya da 30 Ekim'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta BM zirvesinde beklenen buluşma gerçekleşmemişti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi marjında 29 ya da 30 Ekim'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceği açıklandı.

Geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler toplantısı için ABD ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden ile görüşmesi bekleniyordu ancak görüşme olmamıştı.

New York'ta Erdoğan ile görüşmemişti

Türkiye'ye geldikten sonra açıklama yapan Erdoğan ABD Başkanı Biden'a eleştirilerde bulunarak, "Daha önce hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım" demişti.

Biden'ı açık bir dille eleştirmişti

Erdoğan, geçtiğimiz hafta New York’ta gezisini izleyen Türk gazetecilerine yaptığı açıklamada, ABD ile ilişkilerin durumu üzerinde son derece olumsuz bir tablo çizmişti. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile “iyi başlamadıklarını” belirttikten sonra “İki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil...” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın sözleri sonrası ABD Dışişleri'nden yaptırım tehdidi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS kanalına verdiği mülakatta Ankara'nın Washington'dan gelen baskıya rağmen bir set Rus S-400 hava savunma sistemi daha satın alabileceğini söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri "Türkiye'yi Rusya'dan daha fazla askeri malzeme almama konusunda uyarıyoruz. Bu yaptırımları tetikler" demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Prof. Aziz Sancar TOGG’un direksiyonuna geçti proje hakkında bilgi aldı
Foto Galeri Prof. Aziz Sancar TOGG’un direksiyonuna geçti proje hakkında bilgi aldı Galeriye Gözat