BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çözüm süreciyle ilgili çarpıcı açıklama

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Bakan Atalay, süreç ilerlerse örgütün yönetim kadrosuna ilişkin bir çalışmanın olabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, SkyTürk 360 televizyonunda yayınlanan "Kayda geçsin" programında çözüm süreci ve demokratikleşme paketiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sürece ilişkin hükümetin kararlılığını vurgulayan Atalay, kamuoyuna böyle seslendi:

EN KÜÇÜK BAHANE ÜRETMEK İSTEMİYORUZ

"Süreç devam ediyor, devam etmesi için tıkanmalar olursa onu aşmak için azami gayret gösteriyoruz. Bunu vatandaşlarımız da bilsin. Sürecin kesilmesini ya da tıkanmasını asla arzu etmiyoruz. Burada en küçük bahane üretmek istemiyoruz. "

SİLAHLAR BIRAKILDIKTAN SONRA LİDER KADROSU İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

"Benzer süreçlerin sonu eve dönüşlerdir" diyen Atalay, çekilme gerçekleşirse örgütün yönetim kadrosuyla ilgili çalışma yapılabilir dedi.

Dışarı çıkışlar, biliyorsunuz, verilmiş talimattı, verilmiş karardı, uygulanıyordu. Sonra ondan vazgeçildi. İşte hükümet üzerine düşeni yapmıyor vs. O safha tamamlanacak, hükümet ondan sonra eve dönüşle ilgili diğer kesimlerle ilgili içeridekilerle ilgili, dışarıdakilerle ilgili, gerekiyorsa cezaevindekilerle ilgili, lider kadrosuyla ilgili silahlar bırakıldıktan sonra devlet çalışmasını yapacak.

HERKES SAMİMİ OLSUN

Süreç içinde yanlış değerlendirmeler ve gecikmelerin olabileceğini belirten Atalay, sözlerine şöyle devam etti:

"İşin tabiatını iyi irdeleyenler olarak bazı şeylerde gecikmeler olabilir. Bu çok ciddi bir sabır işidir. Bu bir sınavdır, yeter ki samimi olsun. Herkes de samimiyet olunca bazı gecikmeler olabilir. Bunlar telafi edilir."

BİZ DE YETERSİZ DİYORUZ

Pakete ilişkin eleştirileri dikkate aldıklarını söyleyen Atalay, şunları söyledi:

"Biz de yetersiz diyoruz. Yani olgunlaşmadığı için buraya koyamadığımız hususlar var. Alevi vatandaşlarımızla ilgili cemevi falan gibi şeyler var burada. Yetersiz değil kabak falan demek gayri ciddi bir şey. Ciddiyetsiz yaklaşım."