BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.486,13
HABER /  DÜNYA

Dünyanın en uzun adamı evleniyor

Mardin’in Derik ilçesi Dede köyünde ikamet eden ve 2 metre 51 santimetre boyu ile dünyanın en uzun adamı unvanına sahip olan Sultan Kösen, y...

Abone ol

Mardin’in Derik ilçesi Dede köyünde ikamet eden ve 2 metre 51 santimetre boyu ile dünyanın en uzun adamı unvanına sahip olan Sultan Kösen, yarın dünya evine giriyor.
Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan ve boyu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan Sultan Kösen, Suriyeli Merve Dibo ile evleniyor. 27 Ekim’de Mova Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek düğün töreni için hazırlıklarını sürdüren Kösen, heyecanlı olduğunu ve hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Suriye’nin Haseki nüfusuna kayıtlı Merve Dibo (20) ile dünya evine gireceği için çok mutlu olduğunu belirten Kösen, son yapılan ölçümlerde boyunun 2 metre 51 santimetreye ulaştığını kaydetti.

"GELİN 1.75’İN ÜZERİNDE"
Ellerinin uzunluğunun da 28,5 santimetreye ulaştığını açıklayan Kösen, bu güne kadar evleneceği birini bulamadığını söyledi. Bir yakınının aracılığıyla Suriyeli Merve ile tanıştığını açıklayan Kösen, evleneceği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kösen, “Boyumun uzunluğundan dolayı evlenecek birini bulamıyordum. Allah’a şükür artık öyle bir sorunum kalmadı. Yarın düğünüm var. İnşallah çocuklarım da olacaktır. Bundan dolayı çok mutluyum. Kendi boyuma göre bir kız bulamadım ama evleniyor olmam beni çok mutlu ediyor. Evleneceğim Merve’nin boyu 1,75’in üzerinde. Ama iyi anlaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

BAKAN’DAN TAKIM ELBİSE DESTEĞİ
Ölçülerine uygun elbise bulmakta sıkıntı yaşadığını belirten Sultan Kösen, yaşadığı bu zorlukları aşmak için İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kendisini desteklediğini söyledi. Kösen, Muammer Güler’in kendisini arayarak takım elbiseyi bir firmaya hazırlattığını kaydetti. Kösen, ayrıca ayakkabılarının da bir sponsor şirket tarafından üretildiğini açıkladı.
(İHA)