BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türk damada Somalili gelin

Somali’ye çalışmak için giden Erzurumlu Muhammed Birlik, gönlünü kaptırdığı Somalili kız ile dünya evine girdi. ’Ankara’nın Bağları’ türküsü...

Abone ol

Somali’ye çalışmak için giden Erzurumlu Muhammed Birlik, gönlünü kaptırdığı Somalili kız ile dünya evine girdi. ’Ankara’nın Bağları’ türküsü eşliğinde doyasıya eğlenen çift, “Ne kadar gelenek ve göreneklerimiz farklı olsa da bizim dinimiz bir. Bu yüzden rahatlıkla anlaşabiliyoruz” dedi.
Somali’ye çalışmak için iş makinesi operatörü olarak giden Erzurumlu Muhammed Birlik, çalıştığı şirketteki tercümanın kardeşi Hatice Alişerif Cali’ye gönlünü kaptırdı. Sevdiği kızın ailesiyle tanışan Muhammed Birlik, Türk usullerine göre istedi. Çiftin bu kararına aileler de destek verince çiftin, hem Somali’de hem de Türkiye’de düğünleri oldu. İstanbul Arnavutköy’de gerçekleştirilen düğünde çift, Ankara’nın bağları eşliğinde aile yakınlarıyla birlikte oynadı. Eşini çok sevdiğini belirten ve tanışma anlarını tebessümle anlatan Muhammed Birlik, “Eşimin kardeşi çalıştığım yerde tercümanlık yapıyordu. Ara sıra kardeşini de görüyordum. Burada eşimi beğendim. Birkaç kez ağabeyimle evlerine gittik. Ailesiyle tanıştık. Annem ve babamdan izin aldım. Onlarda sen nasıl istersen öyle olsun dediler. Sonra da kızlarını istedik” şeklinde konuştu.

“EŞİMİ TÜRK USULLERİNE GÖRE İSTEDİK”
Somali halkını çok sevdiğini belirten Muhammed Birlik, “Somalilerin gelenek ve görenekleri bize uygun değil. Çok farklıyız. Ama Türk usullerine göre istedik eşimi. Yani Somaliler ile ne kadar farklılıklarımız olsa da yinede benzer yönlerimiz çok. Ben Somali birisiyle evlendim. Başkalarına da tavsiye ederim. Sonuçta dinimiz bir. Bu yüzden ben en eşimle anlaşabiliyorum. Bizim için önemli olan sevmek ve bende eşimi çok seviyorum ” diye konuştu. “Benim için eşimin yabancı olup olmaması önemli değildi” diyen damat Birlik, eşinin ilk defa yurt dışı seyahatine çıktığını ve dilini bilmediği bir ülkede yaşayacağını bu yüzden de çeşitli zorluklarla karşılaşacağını söyledi. Ailesini Somali’de bırakarak Türkiye’ye gelin olan Somalili gelin Hatice ise, annesi ve babasını çok sevdiğini ve yazın Türkiye’ye gelecekleri için çok mutlu olduğunu belirtti.
(İHA)