BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Çorumda esrar operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Bora-1' ve 'Bora-2' operasyonunda 24 kilo esrar ele geçirildi

Abone ol

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen "Bora-1", "Bora-2" ve "Kuzgun" adı verilen operasyonlarda 6 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet şarjör, 51 adet mermiyle 24 kilo 908 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olaylarla ilgisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 7 zanlıdan 6'i, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.
Konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Hasan Özdeş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri yaptıkları istihbarı çalışmalar neticesinde plakası tespit edilen bir otoyla Ş.F. ve M.İ. adlı şahısların Çorum'a esrar maddesi getireceğinin öğrenilmesi üzerine "Kuzgun" adlı planlı bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.
Ş.F. ve M.İ adlı şahısların kullandığı otomobili takibe alan emniyet görevlileri, söz konusu otoyu sanayi girişinde yakaladığını kaydeden Cemal Hasan Özdeş, "Yakalanan otoda yapılan aramada 2 çuval içersinde 22 kilo 355 gram esrar maddesi ele geçirildi. M.İ. adlı şahsın ikametinde yapılan aramada ise 445 gram esrar maddesiyle bin 860 gram kenevir bitkisi, 248 gram kenevir tohumuyla 1 adet ruhsatsız 7.65 mm çapında tabancayla bu tabancaya ait şarjör ve 5 adet mermi bulundu. Gözaltına alınan 2 şahıs esrar maddesi ve ruhsatsız tabanca bulundurmak suçlarından sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu" dedi.
Ö.A. adlı bir şahsın ruhsatsız silah satışı yaptığı bilgisine ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin "Bora1" ve "Bora 2" adı verilen bir başka operasyonunda ise alıcı kılığına giren emniyet görevlilerinin şahısla irtibata geçtiğini ifade eden Özdeş, "Bu şahıs şu an elinde silah bulunmadığını, ancak başkalarından bulabileceğini belirterek İ.Y. adlı şahısa yönlendirdi. Alıcı kılığına giren güvenlik görevlisi seri numaraları alınan paraları Ö.A.'ya vererek 1 adet 9 mm çapında, 1 adette 7.65 mm çapında tabancayla bu tabancalara ait 2 adet şarjör ve 4 adet dolu mermiyi 2 bin YTL'ye satın aldı. Daha sonra M.G., F.A. ve Y.A. adlı bir şahıslarla da irtibata geçen güvenlik görevlisi, Merkez Karabürçek Köyü'nde sağlanan buluşmada 450 YTL'ye 1 adet 7.65 mm çapında tabanca satın aldı. F.A. ve Y.A. alışverişten sonra güvenlik görevlilerini K.E. ve M.E. adlı başka şahıslara yönlendirdi. Bu şahıslardan da 1 adet 9 mm ve 1 adet 7.65 mm çapında 2 tabancayla 42 adet mermiyi bin 350 YTL ödeyerek satın alan güvenlik görevlisi çevrede güvenlik tertibatı alan diğer polislerle birlikte silahları satan 7 kişiyi gözaltına aldı" diye konuştu.
"Bora1" ve "Bora2" adlı operasyonlarda toplam 5 adet tabanca, 5 adet şarjör ve 46 adet dolu fişek ele geçirildiğini ifade eden Cemal Haban Özdeş, 6136 sayılı ruhsatsız tabanca ve mermi bulundurmak, satmak suçlarında adliyeye çıkartılan Ö.A., İ.Y., Y.A., F.A., M.G., K.E. ve M.E. adlı 7 zanlıdan M.E.'nin serbest bırakıldığını, 6'sının da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığını bildirdi.