BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Özgürlük Parkı hazır

17 bin 220 çeşit bitkisi ve 20 bin adet renk renk çiçekleriyle Özgürlük Parkı ziyaretçilerini bekliyor.

Abone ol

Toplam 115 bin metrekarelik alanı 65 bin adet ağacı, 17 bin 220 çeşit bitkisi ve 20 bin adet renk renk çiçekleriyle Kadıköy'ün en büyük parkı olan Özgürlük Parkı, baharın tüm renklerine büründü, ziyaretçilerini bekliyor.

Geçmişte son padişah Abdülhamit'in Mabeyin Başkatibi Tahsin Paşa'nın 90 odalı köşkünün bulunduğu alan olarak uzun yıllar tarihe tanıklık eden daha sonra Tarım Bakanlığı'na geçen arazinin Kadıköy Belediyesi'ne devredilmesiyle 1995 yılında parkolarak açılan Özgürlük Parkı bahar konuklarını karşılamaya hazır.

Kış boyunca çeşitli düzenlemeler yapılarak bahara hazırlanan Özgürlük Parkı'nda ziyaretçiler çeşitli sürprizlerle karşılaşacaklar. Bu güne kadar çeşitli park ve bahçelerde tek tek örnekleri sergilenen Japon budama sanatı Topiari ile yapılan hayvan figürlü bitkilerle oluşturulan özel alan en çok çocukların ilgisini çekiyor.  Ligistrum bitkisinin tel kafes ve özel budama yöntemiyle hayvan şekline sokularak oluşturan topiari bahçesinde 17 figür bulunuyor. Özgürlük Parkı, özel ve narin güllerin yetiştiği iki gül bahçesi, süs havuzları, kafeteryaları, çocuk oyunalanları, heykelleri ve yeni açılan buz pisti ile sizi baharla buluşturmak için bekliyor.