BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Baydemire mütahit hediyesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e zırhlı makam aracı alındı.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e zırhlı makam aracı alındı. Araca güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyulduğu ve sivil plaka takılan aracın şehir dışındaki seyahatler ile, makam aracı ve flama ile gidilmesi tehlikeli olan ziyaretlerde kullanılacağı bildirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son aylarda meydana gelen olaylar ve güvenlik gerekçesiyle, Belediye Başkanı Osman Baydemir'e tahsis edilmek üzere 'Volvo S 80' marka zırhlı bir makam aracı satın aldı. Fiyatı 100 bin YTL'nin üzerinde olan araç, daha kullanılmadan teknik bir arıza sebebi ile Ankara'ya servise gönderilirken, aracın daha çok şehir dışındaki seyahatlerde kullanılacağı belirtildi.

Belediye yetkilileri, Baydemir'in istememesine rağmen güvenlik gerekçesiyle aracın alınmasının zorunluluk hale geldiğini, aracı belediye iş yapan müteahhit bir firmanın satın aldığını söyledi. Osman Baydemir, daha önce Diyarbakır'daki bir operasyonda öldürülen bir PKK'lının taziyesine resmî plakalı ve flamalı makam aracı ile gittiği için büyük tepki toplamıştı. Baydemir, halen Citroen marka makam aracı kullanıyor.